VIDEO Prima lecție „Educație la înălțime” transmisă în direct din Delta Dunării

Foto: Captură "Aspire Teachers"

Prima lecție din proiectul „Educație la înălțime” a avut loc joi, pe 6 mai 2021, și a fost transmisă live din Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, chiar din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Lecția a inclus zboruri cu drona și experimente care au demonstrat impactul poluării asupra viețuitoarelor și vegetației din Deltă.

„Educație la înălțime” este primul proiect național ce dă viață obiectivelor de dezvoltare durabilă prin 8 lecții live transmise cu drona din diferite regiuni ale României de către profesori locali, potrivit descrierii făcute de organizatori.

Lecția din Sfântu Gheorghe a fost prezentată elevilor de către Irina Constantinescu, directoare la Eco-școala Cândești-Vale (Dâmbovița), profesoară de geografie, și Adnana Pătrășcoiu, directoare la Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe, profesoară de franceză și coordonatoarea cercului de ecologie din școală.

Lecția a durat puțin peste 50 minute și a fost transmisă pe YouTube Live, pe canalul Aspire Teachers. Au fost sute de profesori care s-au înscris în prealabil pentru a găzdui transmisiunea în direct în clasă, lecția fiind adesată elevilor de 9-14 ani, la mai multe discipline, precum cultură civică, istorie, geografie, biologie, educație socială sau dezvoltare personală.

Urmează alte lecții de acest fel în acest proiect.

Cum mă conectez, dacă sunt profesor și vreau să particip cu elevii mei?

E simplu, organizatorii au pregătit un tur în 4 pași cu tot ce trebuie să știți pentru a fi gazda lecției live de oriunde vă conectați. Tehnic, veți avea nevoie de:

Foto: Educatie la inaltime/Aspire Teachers

Exit mobile version