VIDEO Prima lecție „Educație la înălțime” transmisă în direct din Delta Dunării

3.136 de vizualizări
Foto: Captură “Aspire Teachers”
Prima lecție din proiectul „Educație la înălțime” a avut loc joi, pe 6 mai 2021, și a fost transmisă live din Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, chiar din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Lecția a inclus zboruri cu drona și experimente care au demonstrat impactul poluării asupra viețuitoarelor și vegetației din Deltă.

„Educație la înălțime” este primul proiect național ce dă viață obiectivelor de dezvoltare durabilă prin 8 lecții live transmise cu drona din diferite regiuni ale României de către profesori locali, potrivit descrierii făcute de organizatori.

Lecția din Sfântu Gheorghe a fost prezentată elevilor de către Irina Constantinescu, directoare la Eco-școala Cândești-Vale (Dâmbovița), profesoară de geografie, și Adnana Pătrășcoiu, directoare la Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe, profesoară de franceză și coordonatoarea cercului de ecologie din școală.

Lecția a durat puțin peste 50 minute și a fost transmisă pe YouTube Live, pe canalul Aspire Teachers. Au fost sute de profesori care s-au înscris în prealabil pentru a găzdui transmisiunea în direct în clasă, lecția fiind adesată elevilor de 9-14 ani, la mai multe discipline, precum cultură civică, istorie, geografie, biologie, educație socială sau dezvoltare personală.

Urmează alte lecții de acest fel în acest proiect.

Cum mă conectez, dacă sunt profesor și vreau să particip cu elevii mei?

E simplu, organizatorii au pregătit un tur în 4 pași cu tot ce trebuie să știți pentru a fi gazda lecției live de oriunde vă conectați. Tehnic, veți avea nevoie de:

  • un laptop / calculator conectat la Internet,
  • un videoproiector conectat la laptop / calculator, pentru a proiecta imaginea pe perete / ecran,
  • (preferabil) o boxă conectată la laptop / calculator, pentru a asigura sunetul bun,
  • un cont de Gmail, cu care vă veți putea conecta la chat-ul YouTube Live.

Foto: Educatie la inaltime/Aspire Teachers


2 comments
  1. Am asistat la lectie cap-coada. S-a auzit foarte prost, ceea ce a scazut interesul copiilor. Faza cu concursul a demonstrat ceea ce stiam… Ca se triseaza fara rusine. Saracul copil din Timis! Nu mai faceti faze din astea, copiii mei au fost socati, se vedea clar ca citesc de undeva intrebarile si raspunsurile. Faceti un quiz interactiv, ne intrebati pe toti, ne dati variante sau 10 secunde si apoi ne verificam.

    1. Sunetul a fost ok in sala mea, dar cred ca din cauza vantului s-a auzit mai prost. Ai mei au fost incantati. Copiii nu stiau intrebarile, se vedea ca au raspuns pe loc, le mai suflau unii din spate, eu i-am intrebat in acelasi timp si au stiut o parte din raspunsuri. Se bucurau cand raspundeau ei inaintea celor din direct. Am facut quizul interactiv in clasa si a functionat foarte bine. Ne-au placut si experimentele, si imaginile cu drona. A fost wow! AI mei sunt de clasa a IV-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației prezintă public cifre false? Numărul elevilor de clasa a VIII-a, al înscrișilor și al prezenților la Evaluarea Națională diferă în aproape toate comunicările oficiale din ultimele 4 luni

În acest an școlar au fost 178.899 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, a anunțat ministrul Ecaterina Andronescu în cea mai recentă conferință de presă. Cifrele sunt diferite de…
Vezi articolul

“Datorită meditațiilor” elevii se concentrează mai puțin la școală, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely: Un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil la masă „cum te simți, cum te pot ajuta”, decât plătindu-i meditații

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, a spus într-o intervenție la Digi24, că “un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil: cum te simți, cum te pot ajuta,…
Vezi articolul