BREAKING Cum începe școala pe 13 septembrie 2021: Școlile și grădinițele rămân deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Elevii vaccinați de la clasa a VII-a în sus ar putea veni la școală și peste prag. Masca e obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar NU în spații deschise – anunță miniștrii Educației și Sănătății

Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu la Guvern / Foto: gov.ro

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie de infectare cu noul Coronavirus, în anul școlar care începe în 13 septembrie 2021, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință susținută la Palatul Victoria. Noile scenarii de funcționare a școlii sunt următoarele: Verde până la rata de 6 la mie, Galben între 6 la mie și carantină, iar ultimul scenariu este Roșu în carantină, după cum s-a stabilit la Palatul Victoria.

Peste pragul de infectare de 6 la mie, vor rămâne deschise doar creșele și grădinițele, până la carantină, precum și clasele de școală cu elevi vaccinați (peste 12 ani, deci de la clasa a VII-a în sus).

Copiii de creșă și grădiniță nu vor avea obligativitatea purtării măștilor.

Carantina se va declara în funcție de mai mulți parametri, nu numai de prag.

“Avem în vedere organizarea ceremoniilor de deschidere a școlilor în spații exterioare, cu mască”, a anunțat ministrul Educației.

Anunțul cu noile condiții de începere a școlii a fost făcut la Guvern, în cadrul unei conferințe susținute de miniștrii Educației, Sorin Cîmpeanu, și Sănătății, Ioana Mihăilă, după o ședință condusă de premierul Florin Cîțu. Până acum, școlile rămâneau deschise până când localitatea atingea pragul de 3 la mie rată de infectare.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației:
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății:

Regulile pentru redeschiderea școlilor și vaccinarea copiilor au fost decise vineri dimineață la Guvern, în cadrul unei ședințe care a început la ora 10:00 prezidate de premierul Florin Cîțu, la care au participat consilierul prezidențial Ligia Deca, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, secretarul de stat Raed Arafat, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, și Adriana Pistol, șefa Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Structura anului școlar 2021-2022. Când începe școala

Anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022, are 34 de săptămâni, potrivit Ordinului de ministru nr. 3.243 din 5 februarie 2021. Este împărţit în două semestre şi trei vacanţe, din care două pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă, fiind unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă. 

Semestrul I: 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea: 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022, cu includerea programului „Școala Altfel” în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor sunt programate astfel:

Din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023 este vacanța de vară.

Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Descarcă de aici CALENDARUL anului școlar 2020-2021 care poate fi tipărit.
Exit mobile version