VIDEO Dezbatere G4Media. Care sunt știrile false pe care le identifică tinerii și cum reacționează la acestea? Soluții și recomandări pentru a evita capcanele

Foto: captură - live G4Media.ro

De la petrecerea lui Elon Musk la Bran, vindecarea de COVID cu usturoi, până la vaccinul cu cip 5G și, mai departe, la „de-nazificarea” Ucrainei sunt numai câțiva pași în capcana dezinformării pe care oricare dintre noi îi poate face fără să-și dea seama, scrie G4Media.ro. Mai ales tinerii, care citesc zi de zi social media sau deschid televizorul, sunt extrem de expuși la dezinformare. 

Circa 200 de elevi și studenți au participat în octombrie la trei dezbateri organizate de G4Media în Alba Iulia, Constanța și Cluj Napoca și au răspuns la întrebările primite, despre temele care îi interesează, sursele din care se informează și exemple de fake news peste care au dat, în timp ce se uitau pe Facebook sau la TV.  

Vineri, 4 noiembrie, G4Media.ro a dezbătut LIVE pe Facebook cele mai interesante lucruri care reies din interacțiunea cu tinerii și formulează o serie de concluzii, în cadrul proiectului „Tinerii acționează împotriva știrilor false”, derulat cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Citește pe G4Media.ro cine va discuta în cadrul dezbaterii.
Exit mobile version