UPDATE Doi candidați de la Rezidențiat au avut febră/Locurile pentru rezidenți la ATI, suplimentate. Horațiu Moldovan, secretar de stat: Record istoric al numărului de candidați/Toți cei admiși își vor găsi loc să se poată forma/ Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o tragedie, o catastrofă care să sperăm că nu se va repeta niciodată

Horatiu Moldovan / Foto: Captura Facebook.com/Edupedu.ro

Peste 11.000 de absolvenți ai Universităților de Medicină și Farmacie au susținut astăzi examenul de rezidențiat, acesta fiind “cel mai mare număr de candidați” din ultimii ani, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. El a anunțat că “vor promova acest concurs de rezidențiat toți cei care vor depăși 60% din punctajul maxim și Ministerul Sănătății va suplimenta numărul de locuri astfel încât toți candidații declarați admiși să-și găsească loc de rezidențiat să se poată forma într-o specialitate”

UPDATE 16:00: Examenul de Rezidențiat s-a încheiat și doar doi candidați au avut febră, a declarat pentru Edupedu.ro Oana Grigore,  directorul de comunicare al Ministerului Sănătății.

„Anul acesta locurile pentru rezidenți pe secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă au fost suplimentate cu peste 600. La examenul de astăzi au fost doi candidați cu febră a Târgu Mureș, care au susținut examenul separat. Rezultatele finale vor fi publicate joi”, a declarat Oana Grigore.

Știrea inițială:

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe organizate de UMF Carol Davila, cu ocazia susținerii Concursului de Rezidențiat în Centrul Universitar București. La conferința desfășurată la Romexpo, unde a început și examenul de rezidențiat la ora 10:00, au participat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila” Bucureşti, și Cătălina Poiană, prorector UMF Carol Davila și președintele Colegiului Medicilor din București.

Horațiu Moldovan, președintele Comisiei de rezidențiat cele mai importante declarații de presă:
Cătălina Poiană, prorector UMF Carol Davila și președintele Colegiului Medicilor din București:
Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila” Bucureşti:
VIDEO:

Un număr record de candidați vor susține anul acesta examenul de rezidențiat organizat de Ministerul Sănătății duminică, 15 noiembrie. În total, 11.949 absolvenți ai Universităților de Medicină și Farmacie vor susține examenul ce se va desfășura în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara. Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concurs 6.513 locuri și 443 de posturi, potrivit unui comunicat de presă al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila”.

La nivel național, pentru ocuparea celor 4.080 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină s-au înscris 6.396 de candidați, pentru cele 1.219 locuri alocate domeniului medicină dentară, 3.009 candidați, în timp ce pentru cele 1.214 locuri din domeniul farmacie s-au înscris 2.544 de concurenți.

Exit mobile version