VIDEO Monica Anisie revine asupra numărului de locuri pe care îl alocă masteratului didactic: Sunt 400 de locuri repartizate pentru 4 universități pe care a refuzat să le numească

Monica Anisie / Foto: gov.ro

UPDATE Monica Anisie revine asupra numărului de locuri pe care îl alocă masteratului didactic. După ce inițial a spus că sunt 200 de locuri, la intervenția președintelui Consiliului Rectorilor Anisie a afirmat că sunt 400 de locuri.
Guvernul Orban pilotează masteratul didactic alocând doar 200 de locuri pentru această rută de pregătire inițială a profesorilor, care ar urma să se realizeze în 4 universități. Anunțul a fost făcut de ministrul propus al Educației, Monica Anisie, la audierile care au loc în aceste momente în comisiile parlamentare. Întrebată care sunt cele 4 universități care pilotează masteratul, Anisie a refuzat să le numească, însă a precizat că “sunt universitățile cele mai de prestigiu din România”.

“Țin să vă anunț că am publicat pe site-ul ministerului proiectul de HG care prevede cifra de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și universitar și fac mențiunea că pentru acest an Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și-a propus o creșetere semnificativă a cifrelor pentru învățământul profesional și dual. Am alocat și cifră de școlarizare pentru masteratul didactic, sunt 200 de locuri repartizate pentru 4 universități”, a anunțat Anisie.

VIDEO Audierea ministrului propus al Educației, Monica Anisie:

Monica Anisie, cele mai importante declarații din cadrul audierilor:

Robert Turcescu, întrebare:

Monica Anisie, răspuns:

Liviu Pop:

Monica Anisie:

Sorin Cîmpeanu:

Monica Anisie:

Anton Anton:

Monica Anisie:

Liviu Pop:

Sorin Cîmpeanu:

 

 

Exit mobile version