Liviu Pop anunță o nouă Lege a educației, pornită din Senat. Sindicatele, părinții, elevii și ARACIP au participat astăzi la primele consultări

Liviu Marian Pop / Sursa: Inquam Photos

O nouă lege a educației este anunțată de senatorul social-democrat Liviu Pop. Comisia pentru învăţământ din Senat, condusă de Pop, a organizat astăzi o dezbatere la care au participat sindicatele din educație, reprezentantul părinților, Consiliul Național al Elevilor şi Agenţia de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar. “Scopul final al acestor întâlniri va fi concretizat într-un pachet de legi sustenabile şi aplicabile care să dea un nou re-start Legii educaţiei”, a anunțat Senatul, într-un comunicat.

“Acum, la Senatul României, se desfășoară evenimentul ‘Educația, încotro?’. Dezbatem astăzi posibilitatea elaborării unei noi Legi a Educației Naționale, o lege a educației sustenabilă și aplicabilă”, scria Pop, pe pagina sa de Facebook, în cursul zilei.

La finalul dezbaterii, social-democratul a anunțat că “prin acest pachet de legi ne dorim să realizăm un consens naţional la care, până în prezent, nimeni nu a reuşit să ajungă. Am convingerea că, în calitate de forum decizional Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului va reuşi să ducă la bun sfârşit acest demers absolut necesar sistemului de învăţământ din România şi societăţii în ansamblul ei”.

Comunicatul Senatului:

“În data de 28 noiembrie 2019, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României a organizat o dezbatere cu tema „Educaţia Incotro?”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Consiliului Naţional al Elevilor şi Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Întâlnirea de astăzi este un prim pas pe care îl face Comisia dintr-o serie de viitoare dezbateri pentru a implica toate instituțiile interesate în acest proiect. Scopul final al acestor întâlniri va fi concretizat într-un pachet de legi sustenabile şi aplicabile care să dea un nou re-start Legii educaţiei.

„Prin acest pachet de legi ne dorim să realizăm un consens naţional la care, până în prezent, nimeni nu a reuşit să ajungă. Am convingerea că, în calitate de forum decizional Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului, va reuşi să ducă la bun sfârşit acest demers absolut necesar sistemului de învăţământ din România şi societăţii în ansamblul ei”, a concluzionat preşedintele comisiei, senatorul Liviu-Marian Pop.”

Citește și

Liviu Marian Pop / Sursa: Inquam Photos

Exit mobile version