Liviu Pop anunță o nouă Lege a educației, pornită din Senat. Sindicatele, părinții, elevii și ARACIP au participat astăzi la primele consultări

6.119 vizualizări
Liviu Marian Pop / Sursa: Inquam Photos
O nouă lege a educației este anunțată de senatorul social-democrat Liviu Pop. Comisia pentru învăţământ din Senat, condusă de Pop, a organizat astăzi o dezbatere la care au participat sindicatele din educație, reprezentantul părinților, Consiliul Național al Elevilor şi Agenţia de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar. “Scopul final al acestor întâlniri va fi concretizat într-un pachet de legi sustenabile şi aplicabile care să dea un nou re-start Legii educaţiei”, a anunțat Senatul, într-un comunicat.

“Acum, la Senatul României, se desfășoară evenimentul ‘Educația, încotro?’. Dezbatem astăzi posibilitatea elaborării unei noi Legi a Educației Naționale, o lege a educației sustenabilă și aplicabilă”, scria Pop, pe pagina sa de Facebook, în cursul zilei.

La finalul dezbaterii, social-democratul a anunțat că “prin acest pachet de legi ne dorim să realizăm un consens naţional la care, până în prezent, nimeni nu a reuşit să ajungă. Am convingerea că, în calitate de forum decizional Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului va reuşi să ducă la bun sfârşit acest demers absolut necesar sistemului de învăţământ din România şi societăţii în ansamblul ei”.

Comunicatul Senatului:

“În data de 28 noiembrie 2019, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României a organizat o dezbatere cu tema „Educaţia Incotro?”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Consiliului Naţional al Elevilor şi Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Întâlnirea de astăzi este un prim pas pe care îl face Comisia dintr-o serie de viitoare dezbateri pentru a implica toate instituțiile interesate în acest proiect. Scopul final al acestor întâlniri va fi concretizat într-un pachet de legi sustenabile şi aplicabile care să dea un nou re-start Legii educaţiei.

„Prin acest pachet de legi ne dorim să realizăm un consens naţional la care, până în prezent, nimeni nu a reuşit să ajungă. Am convingerea că, în calitate de forum decizional Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului, va reuşi să ducă la bun sfârşit acest demers absolut necesar sistemului de învăţământ din România şi societăţii în ansamblul ei”, a concluzionat preşedintele comisiei, senatorul Liviu-Marian Pop.”

Citește și

Liviu Marian Pop / Sursa: Inquam Photos


1 comment
  1. Acest PSD-ist de valoare mare (oare conteaza baza de numeratie?) este unul din multii politicieni care puteau sa ajute sistemul educational, dar nu au facut-o la modul real!
    Eliminarea birocratiei din munca profesorilor a inceput de vre-o saptamana prin a-i pune sa aduca teancuri de hartii cu perfectionarile cincinale, chiar daca acestea sunt anterioare legii educatiei din 2011, care statuta obligativitatea respectivelor perfectionari! Bombe birocratice cu efect intarziat, care distrug in continuare speranta de mai bine a scolii romanesti! In loc sa se ocupe de asigurarea unor cursuri reale de perfectionare pentru toti profesorii, platite de angajator, conform codului muncii, Ministerul face statistici!
    Toti profesorii trebuie introdusi in programe de masterat didactic, daca vrem rezultate reale in sistemul de invatamant! Pentru profesorii cu vechime si grade didactice parcurse se poate opta spre un sistem de genul: debutant – masterat didactic de 2 ani; profesor cu definitivat – masterat didactic de 1,5 ani; gradul 2 – masterat didactic de 1 an; gradul 1 – masterat de 6 luni. O actualizare a cunostintelor pedagogice si de metodica, dar si a celor stiintifice este necesara pentru toti profesorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modificările din orarul elevilor prevăzute de Ghidul Ministerului Sănătății: Cursurile încep la ore diferite pentru clase diferite, pauzele sunt decalate, “dacă este posibil” orele de sport au loc și în sală, fără mască / Absențele elevilor și ale profesorilor vor fi monitorizate

Programul școlar al elevilor se modifică începând cu 14 septembrie, față de felul în care se desfășurau cursurile până acum, potrivit Ghidului cu măsuri sanitare publicate de Ministerul Sănătății. Cursurile…
Vezi articolul