Liviu Pop anunță o nouă Lege a educației, pornită din Senat. Sindicatele, părinții, elevii și ARACIP au participat astăzi la primele consultări

6.060 de vizualizări
Liviu Marian Pop / Sursa: Inquam Photos
O nouă lege a educației este anunțată de senatorul social-democrat Liviu Pop. Comisia pentru învăţământ din Senat, condusă de Pop, a organizat astăzi o dezbatere la care au participat sindicatele din educație, reprezentantul părinților, Consiliul Național al Elevilor şi Agenţia de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar. “Scopul final al acestor întâlniri va fi concretizat într-un pachet de legi sustenabile şi aplicabile care să dea un nou re-start Legii educaţiei”, a anunțat Senatul, într-un comunicat.

“Acum, la Senatul României, se desfășoară evenimentul ‘Educația, încotro?’. Dezbatem astăzi posibilitatea elaborării unei noi Legi a Educației Naționale, o lege a educației sustenabilă și aplicabilă”, scria Pop, pe pagina sa de Facebook, în cursul zilei.

La finalul dezbaterii, social-democratul a anunțat că “prin acest pachet de legi ne dorim să realizăm un consens naţional la care, până în prezent, nimeni nu a reuşit să ajungă. Am convingerea că, în calitate de forum decizional Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului va reuşi să ducă la bun sfârşit acest demers absolut necesar sistemului de învăţământ din România şi societăţii în ansamblul ei”.

Comunicatul Senatului:

“În data de 28 noiembrie 2019, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României a organizat o dezbatere cu tema „Educaţia Incotro?”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Consiliului Naţional al Elevilor şi Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Întâlnirea de astăzi este un prim pas pe care îl face Comisia dintr-o serie de viitoare dezbateri pentru a implica toate instituțiile interesate în acest proiect. Scopul final al acestor întâlniri va fi concretizat într-un pachet de legi sustenabile şi aplicabile care să dea un nou re-start Legii educaţiei.

„Prin acest pachet de legi ne dorim să realizăm un consens naţional la care, până în prezent, nimeni nu a reuşit să ajungă. Am convingerea că, în calitate de forum decizional Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Senatului, va reuşi să ducă la bun sfârşit acest demers absolut necesar sistemului de învăţământ din România şi societăţii în ansamblul ei”, a concluzionat preşedintele comisiei, senatorul Liviu-Marian Pop.”

Citește și

Liviu Marian Pop / Sursa: Inquam Photos

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Acest PSD-ist de valoare mare (oare conteaza baza de numeratie?) este unul din multii politicieni care puteau sa ajute sistemul educational, dar nu au facut-o la modul real!
    Eliminarea birocratiei din munca profesorilor a inceput de vre-o saptamana prin a-i pune sa aduca teancuri de hartii cu perfectionarile cincinale, chiar daca acestea sunt anterioare legii educatiei din 2011, care statuta obligativitatea respectivelor perfectionari! Bombe birocratice cu efect intarziat, care distrug in continuare speranta de mai bine a scolii romanesti! In loc sa se ocupe de asigurarea unor cursuri reale de perfectionare pentru toti profesorii, platite de angajator, conform codului muncii, Ministerul face statistici!
    Toti profesorii trebuie introdusi in programe de masterat didactic, daca vrem rezultate reale in sistemul de invatamant! Pentru profesorii cu vechime si grade didactice parcurse se poate opta spre un sistem de genul: debutant – masterat didactic de 2 ani; profesor cu definitivat – masterat didactic de 1,5 ani; gradul 2 – masterat didactic de 1 an; gradul 1 – masterat de 6 luni. O actualizare a cunostintelor pedagogice si de metodica, dar si a celor stiintifice este necesara pentru toti profesorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Ministrul Educației, după eșecul licitației de tablete pentru elevi: Solicit premierului României demiterea președintelui ONAC și vreau reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație

Demiterea președintelui ONAC, Cornelia Nagy, și reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație pentru tabletele școlare, asta cere ministrul Educației, Monica Anisie, după eșecul procedurii de achiziție,…
Vezi articolul

Afacerea Colegiul Șincai-Primăria Sector 4: Daniel Băluță cere intervenția de urgență a Inspectoratului Școlar, a DSP și a Prefecturii, “pentru punerea în siguranță a elevilor” și pentru reabilitarea clădirii liceului, cu risc seismic II

Primăria Sectorului 4 solicită intervenția în regim de urgență a Inspectoratului Școlar al Municipiului București și a Direcției de Sănătate Publică București, “pentru punerea în siguranță a elevilor și a…
Vezi articolul