Lixandru, după ce i-au fost redate atribuțiile de secretar de stat: Este nevoie de o dezbatere temeinică pe seama proiectelor de legi ale Educației

Foto: Captură Florian Lixandru - Facebook

Secretarul de stat Florian Lixandru a precizat, la TVRInfo, că este nevoie de o dezbatere pe tema celor două proiecte de legi ale Educației, deoarece vizează viitorul copiilor. Declarația a venit după ce a anunțat că i-au fost redate atribuțiile: „Sunt 2 documente extrem de importante care vizează viitorul copiilor și al tinerilor și atunci este nevoie de dezbatere.” Amintim că acestuia i-au fost retras atribuțiile de către ministrul Educației, Ligia Deca, după ce Lixandru anunța pe Facebook că PSD va cere dezbatere temeinică pe proiectele de legi.

„Am intrat în posesia ordinului de ministru prin care mi-au fost restabilite atribuțiile, respectiv tot ceea ce ține de zona învățământului preuniversitar, ceea ce am coordonat și înaintea zilei de ieri (1 februarie – n.red)”, a declarat Florian Lixandru.

Lixandru a susținut că nu a criticat cele două proiecte de legi: „În urma postării pe care am făcut-o marți seară, pe pagina de Facebook, în care nu am criticat legile educației, e mult spus că am criticat, am susținut că este nevoie de o dezbatere temeinică pe conținutul acestor proiecte legislative.”

Edupedu.ro a scris că Ligia Deca a semnat joi ordinul de ministru cu atribuțiile delegate ale secretarului de stat, însă Lixandru nu a acceptat ordinul respectiv și ar fi solicitat să se respecte decizia luată de Coaliția de guvernare. Prin urmare, potrivit surselor Edupedu.ro, un nou ordin de ministru a fost emis. Noul act conține aproape toate atribuțiile inițiale, mai puțin cele pentru relația cu Parlamentul. – detalii aici

Florian Lixandru: „După ziua de ieri, care a fost un început de februarie tumultuos, zic eu, pentru multă lume, astăzi lucrurile au revenit la normal. Am intrat în posesia ordinului de ministru prin care mi-au fost restabilite atribuțiile, respectiv tot ceea ce ține de zona învățământului preuniversitar, ceea ce am coordonat și înaintea zilei de ieri (1 februarie – n.red). În urma postării pe care am făcut-o marți seară, pe pagina de Facebook, în care nu am criticat legile educației, e mult spus că am criticat, am susținut că este nevoie de o dezbatere temeinică pe conținutul acestor proiecte legislative. Sunt 2 documente extrem de importante care vizează viitorul copiilor și al tinerilor și atunci este nevoie de dezbatere.

Este nevoie de a prelua puncte de vedere din partea specialiștilor, din partea experților pe zona de educație, de a vedea care este punctul de vedere al cadrelor didactice, al reprezentanților federațiilor sindicale, al elevilor, al părinților. Și atunci, poziția mea aceasta a fost, și poziția partidului pe care o împărtășesc, că este nevoie de o dezbatere temeinică pe seama acestor 2 proiecte de legi. Totodată, am prezentat în postarea pe care am făcut-o și care sunt direcțiile majore pe care Partidul Social Democrat le urmărește prin acest nou pachet legislativ.”

Citește și:
SURSE Ligia Deca i-a dat alte atribuții secretarului de stat Florian Lixandru (PSD): sport, activități cu refugiații ucraineni și extracurriculare / Lixandru a refuzat ordinul de ministru, iar Deca a revenit cu un nou act cu aproape toate atribuțiile inițiale
Exit mobile version