Lucian Bode a mai pierdut un proces în cazul acuzațiilor de plagiat, anunță jurnalista Emilia Șercan / Ministrul de Interne, afirmă Șercan, a ajuns la trei procese distincte pierdute deja, unul dintre ele definitiv și irevocabil

Foto: Ilona Andrei - G4Media.ro

Curtea de Apel București a respins solicitarea lui Lucian Bode care ceruse respingerea autosesizării Consiliului Național de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) în legătură cu cartea sa, suspectată de plagiat, a anunțat jurnalista Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook, potrivit G4Media.ro.

Pe 5 mai, Curtea de Apel Cluj a respins definitiv acțiunea depusă în instanță de ministrul Lucian Bode prin care solicita suspendarea deciziei Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) de reanalizare a tezei sale de doctorat.

Un alt proces, în care Lucian Bode a contestat decizia UBB privind plagiatul din teza sa de doctorat, este pe rol la Tribunalul București, și are termen pe 21 iunie.

Totul a început după ce Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca a arătat, în ianuarie 2023, că suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă, iar teza sa este „profund viciată”.

Atunci Universitatea Babeș-Bolyai i-a cerut lui Lucian Bode „corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei”, urmând să fie sesizate consiliile naționale (CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării), „pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version