Mădălina Turza a fost înlocuită la conducerea Autorității pentru persoane cu dizabilități, copii și adopții cu fosta deputată PNL Florica Cherecheș, semnatară a amendamentului prin care educația sexuală în școli a fost înlocuită cu educația sanitară condiționată de acordul părinților

Foto: Pixabay.com

Maria Mădălina Turza, activistă pentru drepturile omului, mama unei fetițe cu sindrom Down, a fost înlocuită la conducerea Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții cu fosta deputată PNL Florica Cherecheș, semnatară a amendamentului prin care educația sexuală în școli a fost înlocuită cu educația sanitară condiționată de acordul părinților.

Florica Cherecheş a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al autorității, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial. Maria Mădălina Turza a fost numită în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Florica Cherecheș, 61 de ani, a fost deputat PNL în legislaturile 2012-2016 și 2016-2020. Este membră PNL din 2008, când a și fost aleasă fost consilier local la Oradea. A absolvit Facultatea de mecanică Cluj Napoca – Tehnologia construcțiilor de mașini și are un master în Economie socială la Universitatea din Oradea. În perioada 1983-1991 a lucrat ca inginer la Întreprinderea de mașini-unelte Înfrățirea din Oradea, apoi a lucrat la Institutul Biblic Emanuel, Societatea Misionară Română, la o societate comercială de tinichigerie-vopsitorie auto și la Asociația Integra România. La alegerile din 2020 a candidat pentru un nou mandat de deputat din partea PNL, însă nu a obținut locul.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Exit mobile version