Marius Nistor, FSE “Spiru Haret”, după ce Guvernul a făcut oferta de 1.000 de lei creștere salarială brută pentru profesori și 400 pentru personalul nedidactic: Consultăm oamenii, diseară vom da un răspuns. Guvernul vrea să promoveze actul normativ de mâine, ca să intre în vigoare creșterile de la 1 iunie

Marius Nistor / Foto: ISMB.ro

Liderul de sindicat, Marius Nistor a spus la ieșirea de la negocierile de la Guvern că urmează să consulte liderii de sindicat din teritoriu cu noua ofertă făcută de Guvern: 1.000 de lei brut lunar, de la 1 iunie pentru personalul didactic și 400 de lei pentru nedidactic. “Consider că e o variantă îmbunătățită și consultăm colegii de sindicat. Diseară vom da un răspuns. Guvernul vrea să promoveze actul normativ de mâine, ca sa intre în vigoare creșterile de la 1 Iunie”, a spus Nistor la ieșirea de la discuții.

Marius Nistor, FSE: “Consider în momentul de față că e o variantă îmbunătățită și consultăm oamenii. Diseară vom da un răspuns. Guvernul vrea să promoveze actul normativ de mâine, ca sa intre în vigoare creșterile de la 1 Iunie”.

Oferta Guvernului:

Guvernul a anunțat creșteri salariale cu 1.000 de lei brut lunar de la 1 iunie pentru profesori, iar creșterile cerute de sindicate vor fi etapizate pe trei ani. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

Impozitate, sumele ar fi de 530 de lei pentru profesori și 240 de lei pentru nedidactic.

„Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, cresterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezinta pentru personalul didactic un avans din cresterea pe viitoarea grilă, care se va regasi in viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de  la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din invatamant, cresterea salariala va fi de 400 de lei brut lunar”, se arată în comunicat.

Știrea se actualizează

Citește și:
Noua ofertă a Guvernului pentru angajații din Educație: 1.000 de lei brut lunar, de la 1 iunie pentru personalul didactic și 400 de lei pentru nedidactic / Impozitate, sumele ar fi de 530 de lei pentru profesori și 240 de lei pentru nedidactic
Exit mobile version