Marius Nistor, FSE “Spiru Haret”, după ce Guvernul a făcut oferta de 1.000 de lei creștere salarială brută pentru profesori și 400 pentru personalul nedidactic: Consultăm oamenii, diseară vom da un răspuns. Guvernul vrea să promoveze actul normativ de mâine, ca să intre în vigoare creșterile de la 1 iunie

30.654 de vizualizări
Marius Nistor / Foto: ISMB.ro
Liderul de sindicat, Marius Nistor a spus la ieșirea de la negocierile de la Guvern că urmează să consulte liderii de sindicat din teritoriu cu noua ofertă făcută de Guvern: 1.000 de lei brut lunar, de la 1 iunie pentru personalul didactic și 400 de lei pentru nedidactic. “Consider că e o variantă îmbunătățită și consultăm colegii de sindicat. Diseară vom da un răspuns. Guvernul vrea să promoveze actul normativ de mâine, ca sa intre în vigoare creșterile de la 1 Iunie”, a spus Nistor la ieșirea de la discuții.

Marius Nistor, FSE: “Consider în momentul de față că e o variantă îmbunătățită și consultăm oamenii. Diseară vom da un răspuns. Guvernul vrea să promoveze actul normativ de mâine, ca sa intre în vigoare creșterile de la 1 Iunie”.

Oferta Guvernului:

Guvernul a anunțat creșteri salariale cu 1.000 de lei brut lunar de la 1 iunie pentru profesori, iar creșterile cerute de sindicate vor fi etapizate pe trei ani. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

Impozitate, sumele ar fi de 530 de lei pentru profesori și 240 de lei pentru nedidactic.

„Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, cresterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezinta pentru personalul didactic un avans din cresterea pe viitoarea grilă, care se va regasi in viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de  la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din invatamant, cresterea salariala va fi de 400 de lei brut lunar”, se arată în comunicat.

Știrea se actualizează

Citește și:
Noua ofertă a Guvernului pentru angajații din Educație: 1.000 de lei brut lunar, de la 1 iunie pentru personalul didactic și 400 de lei pentru nedidactic / Impozitate, sumele ar fi de 530 de lei pentru profesori și 240 de lei pentru nedidactic

28 comments
  1. Ce s-a distrus in 30 de ani, nu se poate repara peste noapte, nu se poate repara cu niste mariri simbolice, cu cateva sute de lei aruncate ca la milogi !
    Am copilul in clasa a II-a, nu am si nu voi avea bani sa-l dau la o scoala privata, invatatoarea intarzie zilnic la prima ora 10-15min, doar bifeaza materia din programa scolara, n-o aprofundeaza, dar, cu toate astea, sunt unul din parintii care VA SUSTIN demersul pentru ca nutresc speranta ca, dupa ce profesorii vor fi repusi in drepturi pe deplin, macar copiii copilului meu sa beneficieze de dascali dedicati, pasionati, implicati, fara grija facturilor si a zilei de maine, dar mai ales, cadre didactice precum actuala invatatoare a copilului meu sa dispara din invatamant !
    (“Dna” respective i s-au facut nenumarate sesizari, avertizari, inclusiv la minister, inclusiv de catre parintii promotiilor anterioare si tot ce am primit de la directorul scolii si de la minister a fost “daca nu va convine, mutati-va copilul la alta scoala!” )
    Repet : VA SUSTIN demersul, nu renuntati la dreptul vostru de a fi formatori de nadejde pentru copiii acestei triste tari…!

  2. Uog e data cu retroactiv 2022 ii dam in judecata cistigam si primim din urma.Sint penibili nici uog- nu au dat-o “legal”.stam in greva.

  3. Mult, putin e ceva, dar ce se va schimba in actul educational nu se spune nimic. Anul acesta testele de antrenament au lipsit, in schimb prof.au scos zeci de culegeri si au obligat copiii sa le cumpere. Sunt multe probleme care raman tot asa, indiferent de castigul salarial. …

    1. Umilința !! Pe umerii celor de jos întotdeauna vor sta cei de sus .
      Fiecare are dreptul la un trai mai bun .
      Așa i romanul , dacă mie îmi este bine , ce ma mai intereseaza și de celălalt .
      Din păcate , aceste persoane au fost doar un nr pe lista lor .

    1. V-ati gandit ca aceste concedii sunt planificate de cateva luni si probabil sunt platite din tichetepe de vacanta?
      Sa aruncam cu vorbe, toata lumea stie. Si culmea ca pentru lucrurile bune nimeni nu are urechi.

    2. Chiar nu cred! Am și eu colegi, colege, care au soții, soți care câștigă din alte resurse, colegi care își permit vacante! Din nefericire, majoritatea profesorilor nu-si permit ziua de mâine!

  4. Praf in ochi! 240 de la 2000! 530 la un salariu de 2600! Așteptați cadre competente! Ies la pensie cei cu salarii cât de cât bunicele( după 40ani) și credeți ca se va revigora educația? Poate in Germania, Anglia ! Vai de copiii și nepoții noștri! Guvernanții trimit odrasele la studii in străinătate. Au cu ce. Nu le-a pasat și nici nu le pasa de tinerii din țara! Așteaptă alegerile și mai arunca câte o firimitura!

  5. Unde va grăbiți asa? Plecati in tari exotice 5 zile si aveti o grija?! Acum se pot face majorari salariale? Ce minciuni puteti indruga!
    NU CEDAM. Mergeti linistiti in minivacanta. Noi va așteptăm proaspeti pe 6 iunie, TOT IN GREVA GENERALA. Noi nu ne permitem minivacanta.

  6. Daca profesorii accepta aceasta ,, uriașă majorare ,, si sa fie mărite salarile ,, în rate ,, , necontinuand greva , chiar nu trebuie sa predea copiilor , asemenea profesorilor care n au intrat în greva , ei sunt motivul pentru care guvernul ciumatic și al lui robocop calcai profesorii în picioare ..

  7. Sa anuleze ordonanța bullying referitoare la intrarea în grevă! Este o grosolănie la adresa celor ce muncesc în tara asta!

  8. Nu acesta sunt interesele noastre! Dacă într-adevăr ne reprezentați nu cedați decât la ceea ce s-a cerut! Acum!
    De eșalonari suntem sătui! Nici pana astăzi nu s-au dat drepturile taiate abuziv!
    S-a tăcut prea mult timp în educație! Nu este vorba doar de salariile decente, este vorba de condițiile de munca, de sporuri, de dotări, etc!

  9. Pentru liderii de sindicat din școli, majoritatea posesori de gradatie de merit, 530 de lei net la salariu este puțin, nemulțumitor, nu acoperă inflația și le scade viața bună cu care s-au obișnuit.
    Pentru debutanții pe care ii plângeau reprezintă creșterea inflației,in plus sunt premise de măriri in viitor.
    Lacrimi de crocodil se prelinge neîncetat.

  10. Liderii de sindicat din școli ne cer să votăm pe grupul de w.a.!
    Să deschidem televizoarele!
    Ce-i asta?

  11. slab. trebuia salariul minim din invatamant legat de mediu pe economie. in felul acesta creștea automat. așa , va da un praf in ochi și peste 6 luni iar vailogiti pt o marire

  12. Jeguri de politicieni impostori si ipocriti, care isi vad doar interesul lor.

    Va bateti joc in continuare de noi si de copii mai ales!

  13. Cei 1000 de lei brut sunt cei 4000 de lei dinfosta propunere. O pacaleala ordinară (4000:7=571 lei), suntem prosti daca acceptam o noua pomana. In 3 ani se intampla multe, inflatia o toace aceste așa zise cresteri si vom avea aceleasi salarii mizere.

  14. Salariul net brut pe economie dar acest salariu sa fie actualizat in fiecare an.
    Daca este considerat cel din anul 2023 peste 2-3 ani iar vom ajunge la greva. Sau macar grila de salarizare sa fie actualizata o data la 2 ani in functie de salariul mediu.

  15. Nu! Greva sa meargă mai departe! Ne dau acuma avans tot din ce era prevazut pentru la anul, iar de la 1 ian 2024 sa ne ia acest “avans”, deci creștere mai mica. Deci nu are niciun final, ca tot la grija de la 1 ian 2024 ajungem, in loc sa facă o creștere salarială și sa nu ne fie afectată salarizarea unica de la anul.
    Domnu Ciucă, ne dai acuma ca sa ne iei pe urma? Nu se face așa ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Măsurile cerute de mediul de business și societatea civilă pentru viitoarea lege a educației / Aceste obiective „vor fi transpuse în legea educației prin norme imperative” – susține Alianța „O voce pentru educație”

Un document de 100 de propuneri de „politici”, care vizează toate capitolele de reformă stabilite de proiectul România educată, a fost lansat joi de alianța „O voce pentru educație”. Potrivit…
Vezi articolul

Ordinul fostului ministru Cîmpeanu prin care a fost demis fostul președinte ARACIP, Șerban Iosifescu, a fost anulat în instanță / Ministerul trebuie să-i plătească despăgubiri fostului șef al agenției care evaluează școlile și grădinițele

Ordinul ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, din august 2021, prin care a fost demis fostul președinte al ARACIP, Șerban Iosifescu agenția care evaluează școlile și grădinițele, a fost anulat printr-o sentință…
Vezi articolul

UPDATE Rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate miercuri, 28 iunie, la ora 10 / Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise electronic în zilele de 28 și 29 iunie – model de cerere

Rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14, potrivit Ministerului Educației. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu susține că nu este nicio scădere a numărului de elevi care iau bursă de merit, după ridicarea la 9.50 a mediei minime, dar compară datele estimate pentru acest an cu cele din 2020, evitând să spună câte burse de merit au fost date în 2021: “Unde este «tăierea» numărului de beneficiari ai burselor de merit?”

Ministrul Educației reacționează la o zi după ce a publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care a decis ca bursele de merit să se acorde din semestrul II al acestui…
Vezi articolul