Nu poți decide închiderea unei școli la nivelul colectivului de părinți de la clasă, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților / Senatorul USR Ștefan Pălărie a cerut ca părinții să decidă când se închid școlile la o incidență de peste 6 la mie

3.340 de vizualizări
Iulian Cristache / Foto: gov.ro
Întrebat ce părere are despre afirmația senatorului Ștefan Pălărie, care a scris pe Facebook că decizia privind trecerea în online a școlilor ar trebui lăsată în mâna colectivului de părinți de la clasă, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a spus pentru Edupedu.ro că „a greșit”, „la nivel de clasă nu poți” lua o astfel de decizie fiindcă nu se poate trece peste capul profesorilor.

Cea mai bună variantă de descentralizare a unei astfel de decizii este ca ea să fie lăsată la nivelul Consiliului de administrație al fiecărei școli, unde sunt reprezentați toți cei implicați în procesul educațional, este de părere Cristache.

„La nivel de clasă nu, nu poți, pentru că deja începi să comanzi profesorii când iei o decizie doar la nivel de clasă. Cred că a greșit. Sunt de acord cu descentralizarea, dar doar în situația în care decizia se ia la nivelul Consiliului de administrație al școlii, în care sunt reprezentați și părinții, și profesorii. La nivelul colectivului de părinți de la clasă nu se poate”, a declarat Cristache pentru Edupedu.ro.

Amintim că senatorul USR Ștefan Pălărie a scris pe Facebook: „O măsură mult mai logică și mult mai bună ar fi fost ca, la depășirea ratei de incidență de 6 la mie, printr-o decizie descentralizată, colectivul de părinți de la clasă să hotărască dacă trec în online cu toții sau rămân pe opțiunea cursurilor cu prezență fizică.

De departe, o decizie descentralizată în aceste condiții va permite părinților să ia împreună cea mai bună decizie în funcție de situația medicală a familiilor, în funcție de prezența echipamentelor și a calității învățării online, în funcție de posibilitatea de a rămâne acasă pentru a supraveghea proprii copii sau nu.

Această decizie comunicată învățătorului sau dirigintelui, ar putea să constituie un mod de lucru în care părinții să aibă cu adevărat posibilitatea de a lua cea mai bună decizie pentru copii lor. În lipsa acestei prevederi, tensiunea din rândul părinților aflați în comunități cu rate uriașe de incidență se va sparge cu un zgomot asurzitor. Cel mai probabil luni sau marți săptămâna viitoare.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Ministerul Educației a publicat lista inițială cu cele 2520 de proiecte aprobate pentru finanțare în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare, după etapa de evaluare calitativă

Ministerul Educației a publicat astăzi lista inițială a proiectelor cu punctajele obținute în cadrul etapei de evaluare calitativă din apelul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților…
Vezi articolul