FOTO Un mozaic roman antic, descoperit pe fundul mării, în apropiere de Napoli

171 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Parco Archeologico Campi Flegrei
Un mozaic din podeaua unei vile romane antice a fost descoperit pe fundul mării în apele din largul orașului Napoli, relatează CNN, potrivit G4Media.ro.

Aflată acum sub apă, podeaua de marmură s-ar fi aflat inițial în „protiro”, sau pridvorul decorat, al unei reședințe cu vedere la mare, potrivit unei postări pe Facebook publicate marți de Parcul arheologic Campi Flegrei, care face parte din Ministerul Culturii din Italia.

Construită în orașul balnear antic Baiae, care a fost popular în timpul Imperiului Roman târziu și a găzduit reședințe deținute de Iulius Cezar și împăratul Nero, vila face parte dintr-o zonă de teren care a devenit scufundată ca urmare a unui fenomen geologic numit bradisism, în timpul căruia solul se ridică sau, ca în acest caz, cade din cauza presiunii de sub suprafață.

Cercetările preliminare arată că podeaua este alcătuită, în mare parte, din bucăți de marmură refolosită de formă neregulată, o tehnică care era frecventă între secolele al III-lea și al V-lea d.H., potrivit parcului.

Foto: Facebook.com/ Parco Archeologico Campi Flegrei
Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 5.000 de doctoranzi la studii cu frecvență primesc burse de 3.200 de lei pe lună. Modul de acordare a acestora, după schimbarea Legii – explicat de secretarul de stat Gigel Paraschiv / Ministerul a solicitat 46 de milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară pentru a putea să acopere bursele de studii doctorale până la sfârșitul anului

Bursele studenților doctoranzi sunt cuprinse, conform noii Legi a învățământului superior, în granturile studiilor de doctorat, granturi care, pe vechea lege a educației, nu includeau aceste sume. Ce înseamnă această…
Vezi articolul

Planuri-cadru bazate pe învățare, nu pe discipline, inspirate de Teoria Relativității, propuse de 300 de profesori: De ce obligăm elevul să vină la școală? Pentru disciplina fizică sau geografie, matematică sau istorie? Categoric, nu

„Proiectul de planuri cadru, în esență, nu a schimbat filosofia procesului de învățare. Totul rămâne centrat pe disciplina de învățământ. Elevul nu apare în ecuație, decât prin falsa oportunitate de…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

SURSE Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în privința ordinului ce elimină bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a

Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privința ordinului ce vizează criteriile de acordare a burselor, potrivit unor surse Edupedu.ro. Audierile…
Vezi articolul