Mărțișoare la școală de 1 Martie, replica ministrului Sănătății: Poate dacă poartă mănuși, cred că ar putea să facă gestul acesta

Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a apreciat vineri că elevii ar putea oferi mărțișoare în școli „dacă poartă mănuși” și a caracterizat situația cu un citat din Biblie, ‘Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos’, potrivit Agerpres, citat de G4Media.ro.

El a recomandat vaccinarea, purtarea măştii şi precauţie.

Întrebat dacă elevii ar putea să ofere mărţişoare şi flori de 1 Martie, Voiculescu a spus: „Eu aş răspunde cu un citat din Biblie: ‘Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos’”. El a adăugat că sfătuieşte pe toată lumea să fie precaută.

Întrebat dacă le recomandă elevilor să dea mărţişoare, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Nu ştiu, poate dacă poartă mănuşi, cred că ar putea să facă gestul acesta”, potrivit Agerpres.

Citește declarațiile integrale pe G4Media.ro

Reamintim că după ce secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat că oferirea de mărțișoare și flori pe 1 și 8 Martie încalcă regulile de distanțare impuse în școli prin ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației, chiar ministrul Educației a fost cel care a tranșat situația – acesta a declarat public că nu este interzisă oferirea de mărțișoare și flori și că acestea nu sunt obiecte personale.

Cîmpeanu a făcut chiar o analogie cu o lucrare de control: “Hai să interzicem și lucrările de control, pentru că sunt un bun al elevului și să nu mai ajungă la profesori, exact același lucru este”.

Foto: gov.ro

Exit mobile version