Mărțișoarele și florile de 1 și 8 martie, permise la școală, potrivit ministrului Educației, care îl contrazice pe secretarul de stat: O floare nu este un obiect personal

31.833 de vizualizări
Foto: gov.ro

“Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal”, cum sunt cele prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind școlile, a spus miercuri, la Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la tradiția oferirii de mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie. Întrebat ce va spune dacă ministrul Sănătății va avea altă opinie, el a arătat că școlile sunt supuse Ministerului Educației, care nu a transmis și nu va transmite interdicții în acest sens.

Sorin Cîmpeanu, la Antena 3:

  • “Ordinul de ministru comun, educație-sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal.”
  • Întrebat dacă Ministrul Sănătății ar avea alt punct de vedere, el a spus: “Deocamdată, școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Nici nu va transmite. E un punct de vedere oficial.”

Sorin Cîmpeanu contrazice afirmațiile făcute anterior de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. Acesta spusese, citat de Europa Liberă, că de 1 și 8 martie elevii nu ar putea oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, pentru că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevede regulile din școli în perioada redeschiderii acestora, prevede că este interzis schimbul de obiecte personale.

Citește și: De 1 și 8 martie elevii nu pot oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion: „Pot oferi felicitări și mărțișoare virtuale”

5 comments
  1. “Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal” Sorin Cimpeanu 2021

    Asta inseamna ca… nici cimitirul nu este loc public?

  2. Si nu mai bine era ca sa se accepte transferuri bancare ale ,,apartinatorilor” iar invatatorul/ profesorul sa-si ia apoi ,,dupa pofta inimii” ce-i lipseste? Altfel, in urmatoarele saptamani, or sa vina ,,strategii pandemiei” si o sa spuna ca au crescut numerele (alea pe care le raporteaza zilnic ,,stapanirii”) de la martisoare si flori. Da’ poate le vine vreo idee si vor transmite ,,circulara” prin care o sa permita primirea (de folose necuvenite) numai invatatorilor/ profesorilor vaccinati (ups, le-am dat-o). Acum 2 ani in 7 martie afacerile florarilor explodau iar in 8 profesoarele faceau ture cu bratele pline de flori pana la masina, burdusind-o. Ce vremuri! Toate ,,obiceiurile si traditiile” se duc de rapa.

  3. Ministrul sănătății sa interzică si cadourile catre cadrele medicale,mai ales medicii care primesc nu numai de 1 si 8 martie
    .

  4. Una pe zi de … Campeanu. Trag concuzia ca florile si martisoarele nu transmit COVID pentru ca ele exista intr-un spatiu-timp neatins de virus.

    Genial maimutoiul asta, transforma martisoarele intr-o lupta pentru putere intre ME si MS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liga Studenților din Iași se opune certificatului verde în universități, promovat de Consiliul Național al Rectorilor / Liga susține că va apăra ”studenții discriminați”

Liga Studenţilor (LS) din Iaşi anunţă că se opune introducerii certificatului verde în universităţi, după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât…
Vezi articolul

Specializarea „Psihologie” de la Academia SRI se desființează și e înlocuită din toamnă cu licența în „Operațiuni de intelligence”, ai cărei absolvenți vor fi „angajați ca agenți operativi” ai serviciului secret / Alte 34 de specializări de la facultăți intră în lichidare, iar 20 sunt noi – proiect de HG

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, componentă a Serviciului Român de Informații, cunoscută drept Academia SRI, a solicitat Ministerului Educației intrarea în lichidare a programului său de „Psihologie-informații” singura specializare…
Vezi articolul

Selly: Școala nu te învață acest real life knowledge, nu te învață ce e o Ordonanță de Urgență, nu te învață toate cuvintele pe care le auzi la televizor. E normal ca tinerii să fie deconectați

Andrei Selaru, cunoscut drept vloggerul Selly, unul dintre cei mai populari tineri din mediul online, a vorbit despre importanța Educației și a Școlii în viața adolescenților și a tinerilor într-un…
Vezi articolul

Olimpiada Națională a Sportului Școlar – ONSS 2025. Calendarul competițiilor sportive pentru elevii din București, publicat de ISMB / Mai multe etape pe municipiu încep din luna martie

Calendarul de organizare a competițiilor sportive din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), în București, a fost publicat, miercuri, de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Etapele pe sectoare…
Vezi articolul

Bugetul Ministerului Cercetării și Inovării va atinge 1% PIB în 2024, promit premierul Ciucă și ministrul Burduja, la Gala Cercetării Românești / Anul acesta bugetul Cercetării a rămas sub 0,2% din PIB

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Cercetării și Inovării Sebastian Burduja au reluat promisiunea de majorare a bugetului cercetării. În cadrul primei ediții a Galei Cercetării Românești cei doi oficiali au…
Vezi articolul

Planurile-cadru: Geografia, disciplină de Bacalaureat, “trebuie să se regăsească în toți anii de studiu, iar la clasa a XII-a să fie 2 ore pe săptămână” – memoriul unei filiale a Societății de Geografie din România

Propunerile de planuri-cadru includ prea puține ore de geografie, disciplină de Bacalaureat pentru care, la liceele teoretice, e menționată o singură oră pe săptămână în clasa a XII-a, atrage atenția…
Vezi articolul