Mărturii ale unor profesori veniți în Piața Victoriei, la miting: Se pare că nu doresc să comunice deloc și nu doresc să rezolve problema, ci doar să tergiverseze întreaga situație / Sperăm ca președintele să fie la Cotroceni, el în mod normal ar trebui să vină să medieze, poate chiar la un moment dat să iasă și în stradă, cum a mai făcut când a avut interese

Sursa: Edupedu.ro

Profesorii care participă la mitingul din Piața Victoriei au de data aceasta mesaje adresa președintelui Klaus Iohannis. “Sperăm ca președintele să fie la Cotroceni, el în mod normal ar trebui să vină să medieze, poate chiar la un moment dat să iasă și în stradă, cum a mai făcut când a avut interese”, spune Matei, un profesor venit la protest cu care Edupedu.ro a stat de vorbă. Amintim, profesorii vor merge spre Palatul Cotroceni în marș, din Piața Victoriei.

Edupedu.ro a întrebat profesorii participanți la miting cum au evoluat negocierile față de ultima oară când au ieșit în stradă, în urmă cu o săptămână.

Mădălina Matcov, profesoară de sport, la școala Mărțișor: “Din nefericire, negocierile nu au decurs așa cum am dorit, din moment ce ne vedeți aici e clar că nu suntem mulțumiți. Și ne dorim ca acest proces să ne atingem obiectivul să înțeleagă lumea cat de important este acest sistem și să nu uităm că fără noi nimic nu se învârte, fără nici o supărare”.

Matei, profesor: “În primul rând felul în care au decurs negocierile în sensul în care ele au decurs pe niște propuneri care nu au fost luate drept bază. Nici ieri nici alaltăieri au fost înaintate niște propuneri și negocierile s-au făcut pe altceva.

A fost o îmbunătățire a propunerii pe care nu acceptat-o nimeni acum câteva zile. Se pare că nu doresc să comunice deloc și nu doresc să rezolve problema, ci doar să tergiverseze întreaga situație.

Reporter: Ce așteptări aveți de la președinte?

În primul rând ar fi bine să fie și acolo poate e plecat în vacanță nu știm, el în mod normal ar trebui să vină să medieze, poate chiar la un moment dat să iasă și în stradă cum am mai făcut-o cu altă ocazie când a avut interese. Se pare că educația nu are interes pentru el. Am văzut declarațiile lui.. M-am simțit “sprijinit” atunci la Sibiu când au cântat copiii am simțit un “etern sprijin al președintelui”, poate suntem noi mai ghinioniștii”, a spus profesorul.

Exit mobile version