MedLife: Sunt șanse ca România să fi atins imunitatea de turmă / Tulpina Omicron reprezintă 100% din ultimul lot de probe secvențiate în valul 5

Foto: © Nataliia Maksymenko | Dreamstime.com

Sunt șanse ca România să fi atins imunitatea de turmă, dat fiind numărul mare de îmbolnăviri cu Delta și Omicron din ultima perioadă, anunță rețeaua MedLife. Aceasta arată, într-un comunicat, că pe ultimul lot de probe secvențiate în ultima săptămână, procentul celor cu noua tulpină Omicron a urcat la 100%.

Potrivit comunicatului transmis marți, doar 3 cazuri au fost identificate cu subvarianta BA.2 în lotul curent de studiu, această variantă părând “să aibă o rată lentă de răspândire în România, iar varianta Delta pare să piardă teren. Sunt șanse destul de mari ca din a doua jumătate a lunii februarie să asistăm la o scădere constantă a numărului de cazuri, iar valul 5 să se încheie în această primăvară”.

Potrivit studiului MedLife:

Comunicatul mai arată că o schimbare de ritm în ceea ce privește răspândirea subvariantei BA.2 ar putea prelungi valul 5 al pandemiei și în România. Până în prezent, autoritățile române au raportat 13 cazuri cu subvarianta BA.2 din 1146 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron. 

Foto: © Nataliia Maksymenko | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version