MedLife: Sunt șanse ca România să fi atins imunitatea de turmă / Tulpina Omicron reprezintă 100% din ultimul lot de probe secvențiate în valul 5

2.055 de vizualizări
Foto: © Nataliia Maksymenko | Dreamstime.com
Sunt șanse ca România să fi atins imunitatea de turmă, dat fiind numărul mare de îmbolnăviri cu Delta și Omicron din ultima perioadă, anunță rețeaua MedLife. Aceasta arată, într-un comunicat, că pe ultimul lot de probe secvențiate în ultima săptămână, procentul celor cu noua tulpină Omicron a urcat la 100%.

Potrivit comunicatului transmis marți, doar 3 cazuri au fost identificate cu subvarianta BA.2 în lotul curent de studiu, această variantă părând “să aibă o rată lentă de răspândire în România, iar varianta Delta pare să piardă teren. Sunt șanse destul de mari ca din a doua jumătate a lunii februarie să asistăm la o scădere constantă a numărului de cazuri, iar valul 5 să se încheie în această primăvară”.

Potrivit studiului MedLife:

  • În urma secvențierii unui nou lot de 94 de probe, toate probele au fost identificate cu tulpina Omicron, iar în cazul a 3 probe a fost identificată subvarianta BA.2 a noii tulpini. Nu au fost identificate probe cu tulpina Delta.
  • În interval de două săptămâni, numărul de cazuri cu noua subvariantă BA.2 a evoluat de la 2 la 3 cazuri pe loturile de studiu MedLife.
  • Dat fiind numărul mare de îmbolnăviri cu Delta și Omicron din ultima perioadă, sunt șanse ca România să fi atins imunitatea de turmă. În acest sens, MedLife va lansa un nou studiu pentru a determina câți români au trecut prin boală.

Comunicatul mai arată că o schimbare de ritm în ceea ce privește răspândirea subvariantei BA.2 ar putea prelungi valul 5 al pandemiei și în România. Până în prezent, autoritățile române au raportat 13 cazuri cu subvarianta BA.2 din 1146 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron. 

Foto: © Nataliia Maksymenko | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Termenul “imunitate de turma” se refera exclusiv la acele tipuri de virusi pentru care organismul uman dezvolta imunitate pe viață. In cazul coronavirusurilor, imunitatea dobandita este de foarte scurta durata (intre 1 si 8 luni, cu o medie generala de 3 luni). Asta inseamna ca nu poate exista imunitate de turma pentru Covid. Nu ar fi rau daca ati introduce aceste explicatii in textul articolului si daca ati schimba inclusiv titlul. Asa cum apare acum are un caracter de stire medicala falsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatele FSLI cer sancționarea elevilor și părinților care postează filmulețe din timpul predării online. Simion Hăncescu: Profesorii, amenințați cu desfacerea contractului de muncă dacă nu predau online. Este un abuz

Acces la internet de mare viteză în școli, laptopuri, camere video pentru filmarea lecțiilor online și sancțiuni pentru elevii și părinții care „aduc grave prejudicii de imagine unor cadre didactie,…
Vezi articolul

Aproape 500 de clase/grupe, suspendate în toate școlile din România, în săptămâna 23 februarie-1 martie din cauza cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. Mai mulți angajați infectați decât elevi

Aproape 500 de clase/grupe, suspendate în toate școlile din România, în săptămâna 23 februarie-1 martie din cauza cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. În perioada…
Vezi articolul