Mesajul Ligiei Deca pentru profesorii și angajații din școli care vor ieși la protest marți, pe contrasens cu cel al Guvernului din care face parte: Îi respectăm, suntem alături de ei, ne dorim ca ei să aibă sprijinul financiar pentru a-și desfășura meseria așa cum vocația le-o cere și așa cum avem cu toții nevoie

Foto: Universitatea din București

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că este alături de profesorii și angajații care vor merge marți la protestul din Capitală, unde este programat un marș la care s-au anunțat 20.000 de participanți care ar urma să pornească din Piața Victoriei și să ajungă la Palatul Cotroceni.

Deca s-a delimitat de restul Guvernului în declarațiile făcute luni la ieșirea de la întâlnirea cu sindicatele care a avut loc la Ministerul Muncii. „Vom face toate eforturile, noi ce de la Ministerul Educației, să le fim alături”, a declarat Deca.

Mesajul este unul care contrazice comunicarea Guvernului României, din care Ligia Deca face parte.

Reporter: „Mâine, din nou, profesorii ies în stradă. Ce mesaj aveți pentru ei?

Ligia Deca: „Mesajul meu pentru cadrele didactice este că îi respectăm, suntem alături de ei, ne dorim ca ei să aibă sprijinul financiar pentru a-și desfășura meseria așa cum vocația le-o cere și așa cum avem cu toții nevoie și că vom face toate eforturile, noi ce de la Ministerul Educației, să le fim alături. De asemenea, aș vrea să le transmit că, așa cum știu și noi, facem eforturi pentru a ne reîntoarce în clase și a relua procesul educațional cât mai repede și suntem convinși că și ei își doresc același lucru”.

Reporter: „Și pentru sistemul educațional. Ce vă doriți mai departe?

„Ne dorim la ne dorim ca toate investițiile care se fac în planul național de redresare și reziliență să-și vadă roadele cât mai repede. Vorbim de peste un miliard de euro în dotări săli de clase, laboratoare, științe, laboratoare, ateliere de practică. Vorbim despre campusuri de învățământ dual, vorbim despre digitalizarea universităților. Suntem convinși că noul an școlar și universitar va începe pe cu totul alte baze, poate și alte baze de salarizare.”

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version