Metodele de învățare ale elevilor – primul apel în proiectul de cercetare în care directorii de școli pot înscrie gimnaziile și liceele din România și Republica Moldova, până pe 8 martie / Profesoara Monica Mocanu: Un program „cu birocrație minimă” ce va prezenta „lucruri de bază despre cum învață copiii noștri”

Sursa: Teleskop.ro

Directorii de școli și licee din România și Republica Moldova pot înscrie școlile într-un program de cercetare și dezvoltare școlară numit „Școala mai aproape”, lansat de platforma educațională Teleskop. Programul este gratuit și are drept scop să încurajeze școlile „să creeze o rețea colaborativă și să construiască intervenții pornind de la date”.

Directorii pot înscrie școlile până vineri, 8 martie 2024, completând formulare pentru școlile din România, respectiv pentru cele din Republica Moldova aici.

Potrivit organizatorilor, proiectul presupune ca, în școală, să fie distribuit un formular cu 11 întrebări pentru elevi, referitoare la metode de învățare. Rezultatele obținute sunt integrate, iar directorul urmează să genereze un formulat instalat pe platformă și să transmită rezultatele către o echipă de cercetare.

Standardele și metodologia sunt incluse într-un acord de cercetare pe baza căruia va putea fi făcut schimbul de date. Ca urmare a acestei proceduri, fiecare școală va primi la final, în lunile martie-aprilie, un raport general ce îi va permite să vadă cum se situează în ceea ce privește o serie de indicatori și ce intervenții poate aborda

Monica Mocanu, profesor și co-fondator Teleskop, despre program, într-un eveniment online de prezentare a acestuia:

Profesorul universitar Gabriel Bădescu, implicat la rândul său în proiect, a explicat nevoia pentru o astfel de cercetare, în cadrul aceluiași eveniment de prezentare: 

Exit mobile version