Miclea, Funeriu și Moraru, soluții la criza educației: Schimbarea se va face prin conflict, nu va coborî Sf. Duh peste capetele sindicaliștilor / Mafiile din rectoratele universitare sunt o problemă de securitate națională

“Mafiile din rectoratele universitare, universitățile care sunt fabrici de făcut bani pentru rectori, sunt o problemă de securitate națională”, a declarat fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, la emisiunea lui Liviu Mihaiu, la Radio Guerrilla. Cercetătorul Mircea Miclea a avertizat, în cadrul aceleiași emisiuni, că guvernul trebuie “să accepte că schimbarea, din păcate, se va face prin conflict. Nu va fi o schimbare lentă, nu dintr-odată va coborî Sfântul Duh peste capetele sindicaliștilor care vor accepta reforma și trebuie să ne asumăm tensiuni, dacă vrem să schimbăm țara. Dacă nu vrem conflicte, vom fi ca apa sfințită”.

“Momentul prăbușirii a început de la coruperea sistemului universitar și de la semnalul că este liber pentru alcătuirea universităților private. Au fost mulți ani tarabe de vândut diplome, acolo au scăzut mult standardele, au intervenit interesele politice, interesele de acțiune și, ca toată lumea să fie la fel și să le intre cât mai mulți studenți plătitori de taxe, a început corupția în universitățile de stat”, a declarat expertul educațional Oana Moraru.

Cele mai importante declarații făcute de Daniel Funeriu, Mircea Miclea și Oana Moraru, la Radio Guerrilla

Daniel Funeriu: Universitățile, care sunt fabrici de făcut bani pentru rectori, sunt o problemă de securitate națională

Mircea Miclea: Inspectorii să spună – domnule profesor, ia dați-mi extemporalele, să văd ce întrebări ați pus!

Oana Moraru: Momentul prăbușirii a început de la coruperea sistemului universitar

 

Exit mobile version