Ministerul Cercetării anunță că a aprobat creditele pentru deblocarea subprogramelor competiționale ale Planului Național Cercetare-Dezvoltare și Inovare, aflate în desfășurare

Foto: Pexels.com

Creditele bugetare aferente anului 2022 pentru finanțarea programelor și subprogramelor incluse în Planul Național Cercetare-Dezvoltare (PNCDI III) și Inovare au fost aprobate, potrivit unui anunț făcut luni de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). Acesta precizează că bugetul total alocat este de 455,55 milioane de lei, pentru un număr estimat de 1.400 de beneficiari (subprograme competiționale aflate în desfășurare).

Ministerul mai scrie că “este în lucru aprobarea finanțării pentru proiectele competitive noi, a căror evaluare tocmai s-a încheiat, iar după analiza desfășurării competițiilor se va continua procesul de finanțare a proiectelor câștigătoare.

Cum sunt alocate sumele pentru deblocarea implementării subprogramelor aflate în desfășurare, conform anunțului MCID:

Subprograme aflate în gestiunea Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI):

Subprograme aflate în gestiunea Institutului de Fizică Atomică:

Subprogram aflat în gestiunea MCID:

Ce spune ministerul că se urmărește prin programele finanțate? “Se vor:

Exit mobile version