Ministerul Educației a raportat peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și peste 2.800 de clase care au trecut în online. Deși cazurile de boală sunt mai multe decât în toamnă, sunt de 4 ori mai puține clase în online decât atunci

Foto: © Andrey Zhuravlev | Dreamstime.com

Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta, arată datele prezentate astăzi de Ministerul Educației. Astfel, dacă pe 6 octombrie erau raportate 12.978 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor, acum sunt 13.541. Însă, față de măsurile radicale luate de autorități în toamnă, când au decretat o vacanță forțată pentru toți copiii, de data aceasta sunt mai puține clase suspendate. Și regulile după care se iau deciziile pentru închiderea unei școli sunt altele, diferența principală fiind luarea în calcul a numărului de paturi de spital ocupate de bolnavii de Covid-19, criteriu care nu a mai fost folosit până acum. Astfel, dacă pe 6 octombrie erau 11.090 de clase cu activitate de predare față în față suspendată, astăzi, ministerul a raportat 2.882 de clase care au intrat în sistem online, practic de 4 ori mai puține.

Mai jos, datele comparative ale Ministerului Educației:

La nivelul zilei de vineri, 21 ianuarie, în unitățile de învățământ preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectoratelor școlare:

Conform informațiilor centralizate pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar pe 6 octombrie 2021, se înregistra următoarea situație epidemiologică: 

Amintim că în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care reglementează modul de funcționare al școlilor acum și care a fost publicat pe 17 ianuarie în Monitorul oficial, sunt următoarele două scenarii:

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%;

Foto: © Andrey Zhuravlev | Dreamstime.com / Dreamstime.com  sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version