Ministerul Educației anunță că “se pot lua în considerare“ 4 propuneri din cele câteva zeci făcute în dezbaterea publică de luni dimineața, pentru noua organizare a Agenției care acreditează școlile și că așteaptă și altele până marți seara

scoala online si accesul elevilor la ore

Foto: Edu.ro

Patru propuneri făcute de reprezentanții sindicatelor, ai elevilor și ai asociațiilor din Educație “se pot lua în considerare“ până în acest moment, în privința modificării proiectului de hotărâre de Guvern pentru reorganizarea ARACIP – Agenția pentru asigurarea calității, cea care autorizează și acreditează școlile și grădinițele, publice și private, anunță Ministerul Educației într-un comunicat primit de Edupedu.ro. Este vorba despre propuneri făcute în dezbaterea publică organizată online luni, 27 decembrie, de la ora 8, la care au participat peste 90 de persoane și la care au fost făcute câteva zeci de modificări. Cele mai multe modificări au vizat componența consiliului ARACIP.
Comunicatul Ministerului Educației:

“Referitor la dezbaterea publică organizată online astăzi, 27 decembrie a.c., având ca obiect proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), apreciem participarea unui număr important de reprezentanți ai societății civile.
Ca urmare a propunerilor formulate, până în acest moment se pot lua în considerare următoarele solicitări:

Precizam că acest proiect de act normativ a parcurs un amplu proces de transparență decizională, începând cu data de 28 august 2021.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice, care vor fi transmise pana mâine, 28 decembrie 2021, ora 20.00, vor fi analizate conform legii, urmând ca forma finală obținută pe baza observațiilor și propunerilor formulate să fie postată pe site-ul Ministerului Educației.

Biroul de Presă al Ministerului Educației”

Cine a făcut propunerile despre care reprezentanții ministerului susțin că “se pot lua în considerare“

Propunerea 1 – autor Răzvan Orășanu – președinte Asociația Ține de noi (Prevederea posibilității de cooptare a unor colaboratori externi, din străinătate, experţi în domeniul evaluării calității educației, remunerați conform legi)

Propunerea 2 – autor Corina Atanasiu, președinte FePAL – Federația Părinților și Aparținătorilor Legali (Revizuirea articolului care prevede posibilitatea alegerii aceleiași persoane în funcția de președinte al Consiliului ARACIP în sensul limitării la maximum 2 mandate complete cu durata de 4 ani fiecare).

Propunerea 3 – autor Anton Hadăr, președintele Federației sindicale Alma Mater (Completarea componenței Consiliului ARACIP cu un reprezentant al ARACIS)

Propunerea 4 – autor necunoscut – nu a fost formulată în timpul dezbaterii online de luni (Înlocuirea sintagmei “reprezentant legal” cu sintagma “membru desemnat de către organismul de conducere al CNE” în cazul membrului cu statut de observator desemnat de Consiliul Național al Elevilor).

Dezbaterea publică online, anunțată de miercuri, 22 decembrie, pentru luni dimineața, 27 decembrie, la ora 8, a strâns peste 90 de reprezentanți ai societății civile care au dorit să facă propuneri pentru modificarea proiectului de hotărâre de guvern pentru reorganizarea ARACIP.

Proiectul de act normativ și nota de fundamentare pot fi consultate mai jos:

Participanții la dezbaterea publică online, desfășurată luni, 27 decembrie 2021, pot transmite și alte observații scrise/propuneri privind proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), până marți, 28 decembrie 2021, ora 20:00, pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro, anunță Ministerul Educației.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version