Ministerul Educației le cere scuze elevilor și părinților, în premieră, pentru erorile de la ierarhizarea mediilor de admitere la liceu: Întârzierea de miercuri este datorată verificărilor suplimentare

Foto: INQUAM Photos / George Călin

Pentru prima dată Ministerul Educației le cere scuze elevilor și părinților implicați în admiterea la liceu pentru publicarea greșită a listelor cu medii, care a provocat marți bulversare printre cei care au văzut listele retrase după circa 3 ore de la publicare. Comunicatul în care apar scuzele este semnat de Biroul de Presă. Instituția a anunțat publicarea listelor la ora 19:25 miercuri, pe 5 iulie.

„Reiterăm faptul că eroarea de algoritm de la publicarea din 4 iulie a ierarhiei candidaților nu a afectat integritatea bazei de date și că situația creată nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților, în cadrul admiterii la liceu”, conform comunicatului.

„Ne cerem scuze pentru situația creată și vă asigurăm că Ministerul Educației face toate demersurile pentru desfășurarea în bune condiții a activităților care vizează sistemul educațional și pentru remedierea erorilor, atunci când ele se produc”, scrie Ministerul Educației într-un comunicat.

„Menționăm că întârzierea față de momentul anunțat astăzi, 5 iulie, pentru publicarea ierarhiei, se datorează verificărilor suplimentare efectuate înainte de publicare”, conform justificărilro care apar în comunicatul de presă.

„Referitor la ierarhizarea candidaților, facem următoarele precizări:

Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv:

În privința criteriului al treilea de departajare, precizăm că acesta se aplică doar candidaților care au optat pentru includerea, în calculul mediei de admitere, a notei obținute la limba și literatura maternă și care pot opta și pentru înscrierea în unități de învățământ cu predare în limba maternă”, mai arată instituția.

Exit mobile version