Ministerul Educației susține că platforma de scanare a lucrărilor de la simulare Evaluarea Națională 2024 „a funcționat în parametri optimi cu excepția unui scurt interval” de 20 de minute, „însă fără a se înregistra blocaje”

Foto: captura ISJ Covasna

Ministerul Educației reacționează după ce profesorii din centrele de examen de la simularea Evaluării Naționale au reclamat blocaje în platforma în care sunt uploadate lucrările elevilor de clasa a VIII-a. Instituția transmite într-un comunicat de presă că nu au fost blocaje, ci doar „un scurt interval de timp” de „aproximativ 20 de minute” în care nu a funcționat în parametri optimi.

„Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat în parametri optimi pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor, cu excepția unui scurt interval de timp (aproximativ 20 de minute), însă fără a se înregistra blocaje”, conform Ministerului Educației.

Conform surselor Edupedu.ro, au fost probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024. Profesorii asistenți au fost îndrumați să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu.

Ne puteți spune aici cum a fost funcționarea platformei la prima probă de la simulare:

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version