Ministrul Educației: 5% din școlile din România sunt în sistem online

Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com

5% din școlile din România sunt în sistem online, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la RomâniaTV. Acesta a spus că, potrivit centralizării ministerului Educației, 347 de școli au solicitat trecerea în online pe baza numărului de îmbolnăviri sau pe baza insuficienței resurselor.

În România sunt peste 7 mii de școli cu personalitate juridică și peste 18.000 de școli și grădinițe, cu tot cu structurile arondate.

Ministrul a spus că sunt 459 de mii de elevi care fac școala online, aproximativ 15% din totalul de elevi din țară.

„Închiderea școlilor se poate face prin ordine de carantinare, atâta vreme cât localitatea nu intră în carantină, școlile fiind activități esențiale, își derulează activitatea cu precizările pe care le-am făcut: atunci când nu există condiții suficiente pentru asigurarea protecției sanitare școala cere trecerea în online, iar inspectoratul școlar județean aprobă de îndată această intrare în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Foto: © Chernetskaya – Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version