Ministrul Educației: 5% din școlile din România sunt în sistem online

1.656 de vizualizări
Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com
5% din școlile din România sunt în sistem online, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la RomâniaTV. Acesta a spus că, potrivit centralizării ministerului Educației, 347 de școli au solicitat trecerea în online pe baza numărului de îmbolnăviri sau pe baza insuficienței resurselor.

În România sunt peste 7 mii de școli cu personalitate juridică și peste 18.000 de școli și grădinițe, cu tot cu structurile arondate.

Ministrul a spus că sunt 459 de mii de elevi care fac școala online, aproximativ 15% din totalul de elevi din țară.

„Închiderea școlilor se poate face prin ordine de carantinare, atâta vreme cât localitatea nu intră în carantină, școlile fiind activități esențiale, își derulează activitatea cu precizările pe care le-am făcut: atunci când nu există condiții suficiente pentru asigurarea protecției sanitare școala cere trecerea în online, iar inspectoratul școlar județean aprobă de îndată această intrare în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Foto: © Chernetskaya – Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comentarii
 1. Cimpeanu habar nu are care e realitatea, ori il mint inspectoratele, ori a ajuns la un nivel de nesimtire si aroganta de nedescris de cand e si vedeta tv, pe langa postura de “politician in slujba tarii, aparator si inovator al educatiei”, si cu o atitudine de sfidare fata de dascali, nu ca de elevi si parinti i-ar pasa, ii foloseste pentru jocurile lui si ale grupului de “strategi si specialisti” asa ca el. Continua cu prostiile lui Funeriu dar vrea sa le depaseasca, asa cum isi depaseste si nivelul de competenta… sau de incompetenta… Marele specialist in toate cele! Pe cand el se joaca de-a zeii, altii se roaga sa scape intregi si cu viata din crizele cu care ne confruntam. E ingrozitor, suntem pe cont propriu… Romania e o jungla mai mult ca oricand. ..

 2. Ce laudă la acest ministru…
  Se lauda ca nu da directorilor decat doua cai stricte sa intre elevii in școală online.
  Si ca elevii din 95% din scoli merg cu mijloacele aglomerate de transport in comun la scoala,in clase cu 30 elevi, stand unul langa altul, fara plexiglasuri(la indicatia ministrului).
  Părinții normali la cap isi frâng mâinile de teama sa nu li se contamineze copiii la școală sau in autobuze, dar directorii de scoli dau din umeri neputinciosi, ca nu s-a dat oficial si aceasta cale(ca parintii sa hotarasca trecerea unei scoli in sistem online).
  Se fac ore hibrid, sistem abrogat de fapt in mod oficial, se fac ore online in clase goale.
  In timp ce profesorii fac zilnic in scoli trei tipuri de lectii, iar parintii responsabili sunt ingrijorati, ministrul Campeanu umbla pe strazi si prin mall-uri sa vaneze elevi. Horror!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Senatul a respins solicitarea lui Iohannis de reexaminare a legii „educației sexuale”. Disciplina se va numi în continuare „educație sanitară” și elevii vor participa doar cu acordul scris al părinților

Plenul Senatului a respins, marți, solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității acordului scris…
Vezi articolul

Cambridge și corectitudinea politică. Universitatea a votat între “toleranță” și “respect” pentru părerile altora, acum e presată să îl reinvite pe Jordan Peterson, autoproclamatul “profesor împotriva corectitudinii politice”

Academicienii din corpul de conducere al Universității Cambridge, Regent House, au votat ca politica universității să “tolereze” puncte de vedere diferite, în loc să le “respecte”, iar acum vicecancelarul instituției…
Vezi articolul