Ministrul Educației anunță o creștere cu aproape 20% a cazurilor de infectare în rândul elevilor, față de săptămâna trecută, până la 32 de mii / În rândul profesorilor și angajaților creșterea e de 14%

Foto: © Francisco Javier Altamirano Martin | Dreamstime.com

Ministrul Educației anunță o creștere cu aproape 20% a cazurilor de infectare în rândul elevilor, față de săptămâna trecută, până la 32.100, potrivit unei statistici publicate vineri seara. Datele sunt valabile pentru vineri, 4 februarie. Reamintim că vineri, 28 ianuarie, erau 26.974 de elevi și preșcolari pozitivi COVID-19, cu peste 5 mii mai puțini.

În privința angajaților, numărul celor infectați a ajuns în această săptămână la un maximum de 8.290, cu 13,9% mai mare față de cel de vinerea trecută, când erau 7.307 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar pozitive, potrivit comunicatului.

La nivel național, de vinerea trecută până acum au fost 210.234 de cazuri confirmate, potrivit ministerului Sănătății.

Declarația de presă integrală emisă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

“Vineri, 4 februarie 2022, la nivel național, funcționează în sistem online 163 unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (0,91% din numărul total) și 4.757 de clase/grupe (3,4% din numărul total).

La momentul raportării, situația epidemiologică se prezintă astfel:

Foto: © Francisco Javier Altamirano Martin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version