Ministrul Educației anunță o creștere cu aproape 20% a cazurilor de infectare în rândul elevilor, față de săptămâna trecută, până la 32 de mii / În rândul profesorilor și angajaților creșterea e de 14%

6.574 de vizualizări
Foto: © Francisco Javier Altamirano Martin | Dreamstime.com
Ministrul Educației anunță o creștere cu aproape 20% a cazurilor de infectare în rândul elevilor, față de săptămâna trecută, până la 32.100, potrivit unei statistici publicate vineri seara. Datele sunt valabile pentru vineri, 4 februarie. Reamintim că vineri, 28 ianuarie, erau 26.974 de elevi și preșcolari pozitivi COVID-19, cu peste 5 mii mai puțini.

În privința angajaților, numărul celor infectați a ajuns în această săptămână la un maximum de 8.290, cu 13,9% mai mare față de cel de vinerea trecută, când erau 7.307 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar pozitive, potrivit comunicatului.

La nivel național, de vinerea trecută până acum au fost 210.234 de cazuri confirmate, potrivit ministerului Sănătății.

Declarația de presă integrală emisă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

“Vineri, 4 februarie 2022, la nivel național, funcționează în sistem online 163 unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (0,91% din numărul total) și 4.757 de clase/grupe (3,4% din numărul total).

La momentul raportării, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • 32.100 de elevi/preșcolari (1,1% din numărul total) sunt pozitivi Covid-19
  • 8.290 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar (3,07% din numărul total) sunt pozitive Covid-19.”

Foto: © Francisco Javier Altamirano Martin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. Un ministru ,,dezastru”, mai rau decat scoala online,care ar fi functionatv, daca ar fi facut ceva. Atat este nivelul d – lui de intelegere: “scoli deschise” !

    1. eu cred ca si testele de saliva rateaza foarte mult. Se lauda dl ministru ca jumate din testele pozitive (de saliva) au fost confirmate prin pcr dar problema e cati elevi pozitivi au avut teste negative si acum se plimba liberi prin scoala?

    1. Tepes, nu. El e doar cu anuntatul, un fel de Radio Erevan. Cu lucratul la Minister mai rarut. Lui ii place la TV, la interviuri, sa se vada el pe camere: narcisistul clasic. Si voi va mirati ca ia decizii fara cap si mai ales fara inima. Cum sa-i pese de colegii lui cand el, din sistem fiind, nu manifesta nicio empatie sau sa simpatizeze cu nevoile si dorintele lor. Un adevarat narcisist de chinograma cum ar fi spus un Topescu.

    2. El indrazneste sa anunte ca s-au imbolnavit profesorii? A trimis vreo masca sau vreun test pentru profesori? Vreun dezinfectant, ceva? Ar fi trebuit ca lunar sa dea fiecarui peofesor un kit: 8 teste, o cutie de masti, dezinfectant si niste amarate de servetele uscate si umede. Dam milioane la stat, m-am crucit cand am vazut fluturasul: asigurari de sanatate si sociale 1800 lei. La un salariu in mana de 2600 cu sporuri. Si tu nu ai dat O MASCA(Daca scoti diacriticele Edupedu te tuf 🙂 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic…
Vezi articolul