Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2020 “ar putea fi organizate în luna iulie” – a anunțat ministrul Educației. Programa de examen nu va cuprinde materia semestrului al II-lea / Au fost anulate evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a și Bacalaureatul pentru olimpici

Foto: gov.ro

“Probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie”, în funcție de data la care se vor relua cursurile. Programa de examen pentru Evaluarea Națională și BAC 2020 “nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea”. Anunțurile oficiale au fost făcute astăzi de ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei declarații de presă organizate “pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor”, în contextul pandemiei COVID-19.

Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de Coronavirus, precum și de măsurile comunicate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a comunicat Anisie. Declarațiile vin la aproape o lună de la închiderea tuturor școlilor și a grădinițelor, pentru limitarea pandemiei COVID-19.

Monica Anisie a anunțat că a “anulat simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, dar și olimpiadele și concursurile naționale“, precum și sesiunea specială a Bacalaureatului pentru olimpici.

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum 2 note, la care se adaugă nota din teză acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la 11 martie 2020 [data la care toate școlile au fost închise, pentru a limita răspândirea epidemiei COVID-19 – N.Red.]”, a declarat ministrul.

Declarațiile vin la aproape o lună de la închiderea tuturor școlilor și a grădinițelor, pentru limitarea pandemiei COVID-19.

VIDEO Declarațiile ministrului Educației, cu privire la structura anului școlar:
Cele mai importante declarații făcute de ministrul Educației, Monica Anisie, cu privire la școala în contextul pandemiei COVID-19:
Luminița Barcari, secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar:
Gigel Paraschiv, secretar de stat responsabil cu învățământul universitar:
Sorin Cîmpeanu, președinte Consiliul Național al Rectorilor:

 

 

Exit mobile version