Mircea Miclea, despre concediul secretarilor de stat din Educație la început de an școlar: Scandalos mi se pare. Campania electorală este mai importantă decât educația tinerei generații

Mircea Miclea / Foto: Marius Tucă Show

Fostul ministru al Educației Mircea Miclea a calificat drept scandaloasă și imorală decizia secretarilor de stat din Educație care și-au luat concediu chiar la debutul celui mai imprevizibil an școlar, pentru a-și face campanie electorală înaintea alegerilor din 27 septembrie. “Ce arată acest lucru este că campania electorală este mai importantă decât educația tinerei generații”, a declarat Miclea, la Digi 24.

Amintim decizia fără precedent a Guvernului Orban, pentru prima zi de școală organizată în pandemia COVID-19: doi secretari de stat din Ministerul Educației, dintre care unul chiar secretarul responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, sunt în concediu pentru a-și promova candidaturile în alegerile locale. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, care a ezitat să răspundă dacă i-a cerut lui Ludovic Orban demiterea sau înlocuirea celor doi.

Într-un interviu pentru Digi 24, profesorul universitar Mircea Miclea a declarat, referitor la acest subiect: “Scandalios mi se pare. Nu vreau să comentez mai mult, dar arată cât de importantă este școala și educația pentru cei care sunt în poziție de a guverna. Mi se pare imoral să faci așa ceva într-o astfel de situație, mai ales la început de școală. Ce arată acest lucru este că este mai importantă campania electorală decât educația tinerei generații”.

Mircea Miclea, cele mai importante declarații în interviul acordat Digi 24:
Despre frică:

Despre predarea online:

Despre faptul că secretarul de stat pe preuniversitar din Ministerul Educației, Luminița Barcari, împreună cu un alt secretar din același minister au intrat în concediu pentru activități de campanie electorală chiar la începutul școlii:
Despre descentralizare:
Exit mobile version