Monica Anisie este noul președinte al Comisiei pentru învățământ din Senat, iar Sorin Cîmpeanu devine președintele unei comisii nou-înființate, pentru știință și inovare

Monica Anisie si Sorin Cimpeanu / Foto: Gov.ro și Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Monica Anisie, actualul ministru al Educației, este noul președinte al Comisiei pentru învățământ din Senat. Amintim că această comisie este decisivă pentru orice modificare legislativă pe educație. Sorin Cîmpeanu a fost votat președintele unei comisii nou-înființate, care se intitulează “Comisia pentru Ştiinţă, inovare şi tehnologie”.

Senatul a adoptat astăzi, 22 decembrie, în ședință de plen componenţa comisiilor parlamentare. Reprezentanţii PSD vor deţine preşedinţia a 8 comisii, reprezentanţii PNL vor avea 7 comisii, USR PLUS – 4 comisii, UDMR – 2 comisii, AUR – două comisii, potrivit Agerpres.

Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport va fi condusă de:

Comisia pentru învățământ din Senat are un rol decisiv în ce privește modificările legislative din educație. Anterior, funcția de președinte al Comisiei pentru învățământ din Senat a fost deținută de Liviu Pop (PSD) și de Ecaterina Andronescu (PSD).

Comisia pentru Ştiinţă, inovare şi tehnologie (nou înfiinţată) va fi condusă de:
Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială
Citește și:
Cum și-au împărțit partidele cele 23 de comisii din Senat și cine sunt noii președinți

Exit mobile version