Monica Anisie este noul președinte al Comisiei pentru învățământ din Senat, iar Sorin Cîmpeanu devine președintele unei comisii nou-înființate, pentru știință și inovare

8.579 de vizualizări
Monica Anisie si Sorin Cimpeanu / Foto: Gov.ro și Inquam Photos/Alexandra Pandrea
Monica Anisie, actualul ministru al Educației, este noul președinte al Comisiei pentru învățământ din Senat. Amintim că această comisie este decisivă pentru orice modificare legislativă pe educație. Sorin Cîmpeanu a fost votat președintele unei comisii nou-înființate, care se intitulează “Comisia pentru Ştiinţă, inovare şi tehnologie”.

Senatul a adoptat astăzi, 22 decembrie, în ședință de plen componenţa comisiilor parlamentare. Reprezentanţii PSD vor deţine preşedinţia a 8 comisii, reprezentanţii PNL vor avea 7 comisii, USR PLUS – 4 comisii, UDMR – 2 comisii, AUR – două comisii, potrivit Agerpres.

Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport va fi condusă de:
  • preşedinte: Monica Anisie (PNL)
  • vicepreşedinte: Novak Zoltan (UDMR)
  • secretar: Irineu Darău (USR PLUS)

Comisia pentru învățământ din Senat are un rol decisiv în ce privește modificările legislative din educație. Anterior, funcția de președinte al Comisiei pentru învățământ din Senat a fost deținută de Liviu Pop (PSD) și de Ecaterina Andronescu (PSD).

Comisia pentru Ştiinţă, inovare şi tehnologie (nou înfiinţată) va fi condusă de:
  • preşedinte: Sorin Cîmpeanu (PNL)
  • vicepreşedinte: Florin Bodog (PSD)
  • secretar: Cristinel Berea (USR PLUS)
Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială
  • preşedinte: Ştefan Pălărie (USR PLUS)
  • vicepreşedinte: Fejer Laszlo (UDMR)
  • secretar: Eusebiu Pistru (PSD)
Citește și:
Cum și-au împărțit partidele cele 23 de comisii din Senat și cine sunt noii președinți


8 comments
  1. Dar dna profesoara Anisie, iubita de toti elevii dansei (asa cum ne-a spus de multe ori) poate pleca asa usor din sistem?
    Un profesor bun si devotat nu-si paraseste elevii.
    Vorbe goale, prefacatorie, minciuna…..aspect de politician nu de profesor!

  2. Trăiască PDL redivivus!
    Au stat ascunsi un deceniu dar nu au pierdut un mm din tupeu si aroganța!
    Sa fie primit!
    Decimarea educației poate începe!

  3. Perfect!
    Am scapat de junghi si dam de …
    O se se uite ca Turca-n lemne!
    După ce isi amintește cati ani are!
    După ministru Hârdău nu credeam ca se poate mai rău…
    Cu excepția lui Câmpeanu si Pricopie numai ,, somități”

    1. Sublim… `Taxa pentru rabdare`. Oare nu se simte, nu-i e rusine? S-a facut de ras si si-a facut de ras ..familia“, indiferent cate poligoane de tir ar fi achizitionat intre timp….

      Da, chiar sublim! Multumesc, B!

  4. Asa cum funcționează SISTEMUL, e aproape o certitudine ca nici Anisie și nici Câmpeanu nu vor fi Ministru al Educației. Au primit ceva la schimb, foarte probabil Campeanu va deveni curând și Academician…
    Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii și copiii de grădiniță intră în vacanță peste o săptămână, la finalul primului modul. Al doilea modul începe pe 31 octombrie / Structura completă a anului școlar 2022-2023

Elevii și copiii de grădiniță sunt în vacanță în perioada 22 octombrie – 30 octombrie, potrivit structurii anului școlar 2022-2023. Înainte, intrau într-o vacanță de o săptămână doar copiii de…
Vezi articolul

Profesoara cu mesaje antivaccin din Botoșani, care spunea elevilor de clasa a VII-a că „am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo, exact ca la un abator”, a fost sancționată cu diminuarea salariului timp de 6 luni

Doina Amarandei, profesoara de muzică de la mai multe școli din județul Botoșani, care le spunea elevilor săi tot felul de mesaje antivacciniste și teorii ale conspirației, va primi salariul…
Vezi articolul

Ligia Deca, ministrul Educației: Cred că fiecare zonă nouă rezidențială trebuie proiectată cu infrastructură școlară care să o deservească. Este clar că este o problemă în toate zonele metropolitane

În fiecare zonă rezidențială nou construită ar trebui să existe o infrastructură școlară pliată pe nevoile locuitorilor, spune ministra Educației, Ligia Deca, întrebată la un briefing de presă de joi,…
Vezi articolul

Ghidul pentru profesori, privind egalitatea de gen, devenit ținta unei campanii de petiții, a fost aprobat și apreciat de Ministerul Educației și respectă prevederile legale la nivel național și european, spune Coaliția pentru Egalitate de Gen

Materialul destinat profesorilor intitulat “Egalitatea de gen – predarea și integrarea în învățământul preuniversitar”, realizat de un grup de cercetătoare și lansat la începutul acestui an școlar, a devenit ținta…
Vezi articolul