Epidemia de gripă și școlile. Ecaterina Andronescu: Nu luăm o decizie generală de închidere a școlilor

1.454 de vizualizări
sursa: gov.ro
Instalarea oficială a epidemiei de gripă nu închide toate școlile din țară. “Păstrăm triajul în școli, întotdeauna raportăm cazurile, iar primul triaj trebuie să îl facă orice părinte acasă dimineață când se uită la copil și vede starea de sănătate”, a declarat ministrul Educației, după anunțul ministrului Sănătății privind constatarea oficială a epidemiei de gripă în țară.

În ceea ce privește închiderea școlilor din cauza gripei, “nu luăm o decizie generală”, a anunțat Ecaterina Andronescu, la Realitatea TV.

“Dacă apar situații care impun trimiterea tuturor acasă, inspectoratele școlare împreună cu direcțiile de sănătate publică iau această decizie”, a declarat ministrul Educației.

“Teoretic, pe ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației pe care funcționăm, dacă absenteismul e mai mare de 20% din unitatea școlara cursurile se pot suspenda”, a precizat ministrul Andronescu.

Amintim că în această dimineață a fost constatată starea de epidemie de gripă în România.

Citește și:


1 comment
  1. Este o minciuna, nu se face niciun triaj.
    Se mizeaza pe faptul ca vine acum vacanta, plus ca in ultimele doua zile nu prea mai merg copiii la scoala.
    Vinovati sunt deopotriva autoritatile si parintii care isi lasa copiii bolnavi la scoala.

    Eu mai am o intrebare: in aceste conditii, de ce MEN permite desfasurarea fazei nationale a unei olimpiade scolare ?
    Vorbim de 100 si ceva de copii adunati la un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toți directorii și inspectorii școlari vor fi incompatibili cu funcțiile politice de conducere și cele de primar, consilier local sau județean, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar – surse

Directorii de școli și inspectorii ar putea să nu mai aibă și funcții politice de conducere sau să fie consilieri locali sau județeni, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar,…
Vezi articolul

Scrisoarea deschisă a unei profesoare în grevă, care a fost în stradă la proteste: Disprețul față de Educație a adus această țară în starea de acum. I-am scris președintelui României și am aflat că nu acordă audiențe

„I-am scris președintelui țării, în speranța unui dialog onest, ca de la profesor la profesor, despre starea precară a educației și am aflat că președintele României nu acordă audiențe”, se…
Vezi articolul

Amnistierea plagiatorilor nu este prevăzută în Romania educată. Întrebat dacă măsurile care îi favorizează pe plagiatori au susținerea Cotroceniului, ministrul Cîmpeanu a răspuns: Administrația Prezidențială va analiza proiectele de legi în momentul în care ele vor veni la promulgare

Propunerea de renunțare la titlul de doctor prin act unilateral de voință nu are acordul Cotroceniului, a lăsat să se înțeleagă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o dezbatere publică pe proiectul…
Vezi articolul

LIVE TEXT Monica Anisie: Am realizat ghidurile metodologice pentru profesori, astfel încât elevii să poată recupera materia / În noul regulament veți regăsi debirocratizarea activității didactice / 94.000 de profesori au fost deja formați

“Am realizat ghidurile metodologice pentru profesori, astfel încât elevii să poată recupera materia”, a anunțat Monica Anisie marți, în conferință de presă. “În noul regulament veți regăsi debirocratizarea activității didactice”,…
Vezi articolul

OFICIAL Restaurație la BAC, în an electoral: Ministerul Educației desființează corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat, introdusă pentru reducerea fraudelor, și elimină obligativitatea ca profesorii corectori să fi fost formați

Regulile oficiale stabilite pentru Bacalaureatul din vara anului 2020 și publicate în Monitorul Oficial sunt marcate de 2 schimbări majore, esențiale pentru corectitudinea notelor obținute în final de elevi: Ministerul…
Vezi articolul