Monica Anisie: Nu vorbim că începem la 1 octombrie școala. Deocamdată, acest scenariu nu există / La sfârșitul lunii octombrie o să realizăm o primă simulare pentru Evaluarea Națională 2021

Foto: gov.ro

“Nu vorbim că începem la 1 octombrie școala. Cred că a fost o neînțelegere referitoare la acest lucru. Au fost discuții în spațiul public, am discutat si eu la Ministerul Educației, și la nivel guvernamental, au fost niște propuneri venite în sensul acesta. Asta nu înseamnă că s-a luat o decizie în acest sens. Trebuie să analizăm orice”, a declarat Monica Anisie, la B1 TV.

“Pe 7 septembrie deja știm situația epidemiologică și am putea să ne pronunțăm. Deocamdată, acest scenariu nu există, pentru că nu știm care este situația epidemiologică”, a afirmat ministrul Educației.

Aceasta a anunțat că noua structură a subiectelor de Evaluare Națională nu va fi modificată, deci elevii care intră acum clasa a VIII-a vor susține examenul de final de gimnaziu conform programei înnoite urmate și cu itemi pe modelul testelor PISA.

“Curând vom stabili datele la care să susținem simulări. Structura [subiectelor de Evaluare Națională 2021 – N.Red.] este stabilită. (…) La sfârșitul lunii octombrie să realizăm o primă” simulare, a anunțat Monica Anisie.

 

 

Exit mobile version