Motivele pentru care Asociația Elevilor din Constanța cere, în instanță, suspendarea ordinului ce stabilește metodologia de decontare a transportului pentru elevi

transportul gratuit al elevilor

Foto: Pexels.com

Acțiunea în instanță a Asociației Elevilor din Constanța (AEC), pentru suspendarea ordinului ce stabilește metodologia decontării transportului pentru elevi, e motivată prin faptul că aceasta este una deficitară și îi poate prejudicia pe elevi. Prejudiciul ar rezulta din faptul că, în metodologie, nu este făcută clar distincţia între asigurarea gratuităţii la transportul judeţean şi asigurarea decontării navetei. Așa precizează Asociația într-un comunicat emis marți, la o zi după înregistrarea dosarului la Curtea de Apel Constanța, inițiativă semnalată de Edupedu.ro.

Conform comunicatului, preluat de Agerpres, în acest caz apar două proceduri contradictorii, ce au ca efect blocarea transportului elevilor.

AEC mai arată că “ordinul a fost adoptat de pe o zi pe alta, după întârzierea şi nerespectarea termenului de 30 de zile de adoptare, la presiunile reprezentanţilor elevilor. În vederea adoptării metodologiei, a fost convocată o şedinţă a Comisiei de Dialog Social cu 5 ore înainte de desfăşurarea acesteia. Mai mult, a fost încălcată legea 52/2003, ordinul nefiind pus în consultare publică”.

Citește și:
Asociația Elevilor din Constanța cere, în instanță, suspendarea executării Ordinului prin care Ministerul Educației a stabilit metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Acțiunea în instanță a fost înregistrată, luni, la Curtea de Apel Constanța.
Exit mobile version