Motivele pentru care Asociația Elevilor din Constanța cere, în instanță, suspendarea ordinului ce stabilește metodologia de decontare a transportului pentru elevi

183 de vizualizări
transportul gratuit al elevilor
Foto: Pexels.com
Acțiunea în instanță a Asociației Elevilor din Constanța (AEC), pentru suspendarea ordinului ce stabilește metodologia decontării transportului pentru elevi, e motivată prin faptul că aceasta este una deficitară și îi poate prejudicia pe elevi. Prejudiciul ar rezulta din faptul că, în metodologie, nu este făcută clar distincţia între asigurarea gratuităţii la transportul judeţean şi asigurarea decontării navetei. Așa precizează Asociația într-un comunicat emis marți, la o zi după înregistrarea dosarului la Curtea de Apel Constanța, inițiativă semnalată de Edupedu.ro.

Conform comunicatului, preluat de Agerpres, în acest caz apar două proceduri contradictorii, ce au ca efect blocarea transportului elevilor.

AEC mai arată că “ordinul a fost adoptat de pe o zi pe alta, după întârzierea şi nerespectarea termenului de 30 de zile de adoptare, la presiunile reprezentanţilor elevilor. În vederea adoptării metodologiei, a fost convocată o şedinţă a Comisiei de Dialog Social cu 5 ore înainte de desfăşurarea acesteia. Mai mult, a fost încălcată legea 52/2003, ordinul nefiind pus în consultare publică”.

Citește și:
Asociația Elevilor din Constanța cere, în instanță, suspendarea executării Ordinului prin care Ministerul Educației a stabilit metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Acțiunea în instanță a fost înregistrată, luni, la Curtea de Apel Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dotarea școlilor cu dispozitive TIC și mobilier, în valoare de aproape 1 miliard de euro, proiect criticat de Uniunea Profesorilor de Informatică: Nu sunt fonduri pentru formarea profesorilor, pentru mentenanța echipamentelor sau pentru laboranți / Banii nu ajung decât pentru jumătate din componentele prevăzute de legislație

Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR) critică, într-un comunicat remis sâmbătă EduPedu.ro, proiectul prin care școlile ar urma să primească un miliard de euro pentru dotarea cu mobilier și…
Vezi articolul

O nouă specie de țestoasă fosilă, care ar fi trăit în perioada dinozaurilor pitici din Transilvania, a fost descoperită pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului al Universității din București

Paleontologii au denumit noua descoperire Dortoka vremiri, în onoarea celebrului paleontolog român Mátyás Vremir. Este a doua specie de testoasă descoperită în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului. Actuala descoperire oferă…
Vezi articolul

Greva generală din școli – ziua 8. Federațiile sindicale anunță că greva continuă, după cel mai mare protest de stradă al angajaților din școli, după întâlnirea cu președintele Iohannis, miercuri au loc proteste în mai multe orașe

Calendaristic, în școli este a 8-a zi de grevă generală. Federațiile sindicale au avut aseară mai multe consultări cu liderii din teritoriu, conform surselor Edupedu.ro, iar decizia aproape unanimă a…
Vezi articolul

Consiliul Național de Etică a anulat sancțiunile ”prea blânde” ale Comisiei de Etică de la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și a mărit pedepsele pentru patru cadre didactice prinse că au plagiat în grup

Decizie fără precedent a Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării: patru cadre didactice de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu‐Jiu au fost sancționate pentru plagiate…
Vezi articolul