FOTO Un loc de joacă pentru copii cu boli rare a fost deschis în București, sector 5 / Spațiul multifuncțional găzduiește activități recreative și educative pentru 300 de copii

345 de vizualizări
Foto: Magia Prieteniei
Un loc de joacă pentru copii speciali a fost inaugurat în sectorul 5 al Capitalei. Spațiul este destinat educației incluzive și sunt așteptate circa 300 de copii, potrivit unui comunicat de presă primit pe redactie@edupedu.ro.

300 de copii speciali au acum un nou loc de întâlnire, unde pot să se descopere, să creadă în puterile lor și să lege prietenii. ”Magia Prieteniei”, un loc de joacă incluziv, a fost inaugurat recent în sectorul 5 din București, pe Strada Bascov 14-18, se arată în comunicatul de presă citat.

Locul este dedicat copiilor speciali, diagnosticați cu autism, sindrom Down, ADHD, dizabilități locomotorii, epilepsie și alte boli rare, mai transmit coordonatorii.

De peste 10 ani, misiunea noastră este clară: să oferim tuturor copiilor șansa la o copilărie fericită și armonioasă, atât pe plan școlar, militând pentru educația incluzivă, cât și pe plan personal, asigurându-ne zi de zi că cei mici se joacă, sunt veseli, creează și visează cu ochii deschiși spre viitor. Locul de joacă „Magia prieteniei” reprezintă veselia și râsetele tuturor copiilor Școlii Primare Conil. Este locul în care ei se deconectează și dau frâu liber energiei și creativității. Sprijinul venit din partea partenerilor HP a însemnat bucuria acestor copii de a se juca împreună, de a se distra într-un loc amenajat special pentru ei, un loc colorat, sigur, unde imaginația lor prinde aripi, iar jocurile copilăriei le aduc zâmbetul pe buze, spune dela Hanafi, președinte Asociația CONIL.

Foto: Magia Prieteniei

”Magia Prieteniei” este un loc prietenos cu cei mari și cei mici, un spațiu multifuncțional în care Asociația CONIL organizează activități educative și recreative. 35 de voluntari din cadrul HP România s-au înscris deja pentru a susține aici ateliere și pentru a petrece timp cu copiii.

Foto: Magia Prieteniei

Un proiect atât de special și de minunat reprezintă o oportunitate pentru oricine. Pentru că totul se reduce la zâmbetul și bucuria unor copii extraordinari alături de care ne dorim să fim. Așa cum îi spune și numele, acest loc de joacă este, de fapt, despre magia prieteniei și despre a fi împreună într-un loc în care cei mici au șansa unei copilării normale. Suntem recunoscători că am putut ajuta la construirea locului de joacă. Colegii din HP România vor fi implicați în continuare în acest proiect extraordinar al Asociației CONIL, declară Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. România, companie care a finanțat în totalitate proiectul.

Comunicatul primit, în format .pdf:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs între școli, cu proiecte din Școala Altfel, lansat de Ministerul Educației în plină grevă generală a celor din Învățământ. Profesorii trebuie să facă un dosar și inspectoratele să aleagă și să trimită la minister câștigătorii – DOCUMENT

Școlile din țară se pot înscrie la un concurs de activități pe care profesorii le-au ținut cu elevii în programul „Școala altfel”, organizat de Ministerul Educației, potrivit unei informări transmise…
Vezi articolul

Liderul studenților din România îi răspunde Marei Mareș, consilier în cancelaria lui Cîțu: „E cineva din Guvernul României care crede că învățământul superior românesc nu trebuie îmbunătățit pentru a încuraja tinerii să rămână la studii în România?”

„Nimeni nu a insinuat că învățământul trebuie îmbunătățit cu scopul de a împiedica tinerii să plece la studii afară. Învățământul superior românesc trebuie îmbunătățit cu scopul de a încuraja tinerii…
Vezi articolul