Multe rețele școlare din SUA au început deja să se pregătească pentru vaccinarea copiilor de 5-11 ani. Școala – “un loc deja organizat pentru a-i vaccina sistematic și eficient”

Foto: © Oksix | Dreamstime.com

Anunțul făcut săptămâna aceasta de Pfizer, potrivit căruia vaccinul împotriva Covid-19 al acestei companii a fost verificat în studii interne ca fiind sigur și eficient pe categoria de vârstă de 5-11 ani, a declanșat un val de pregătiri pentru campanii de vaccinare în școli, potrivit EdWeek.org. Pregătirile încep deși încă nu există o aprobare oficială din partea oficialităților în domeniu pentru folosirea vaccinului pe respectiva categorie de vârstă, deoarece, potrivit sursei citate, vaccinarea copiilor “oferă perspectiva revenirii la condiții și mai normale” în educație, după 19 luni foarte dificile.

Potrivit sursei citate, multe sisteme școlare beneficiază de faptul că, prin natura lor de instituții prezente în orice comunitate, școlile deja găzduiesc puncte de vaccinare pentru adulți adolescenți și pot fi folosite în continuare și pentru elevii cu vârste mai mici. În plus, după cum sunt citate două oficialități locale din California, se profită de pe urma faptului că, în școli, “copiii sunt laolaltă acolo și poți folosi faptul că se adună în același loc în fiecare zi (…) E un loc deja organizat pentru a-i (…) putea vaccina într-un mod sistematic și eficient”.

Publicația citată oferă și o serie de sfaturi pentru pregătirea vaccinării organizate a elevilor cu vârste mai mici, pe baza experienței acumulate cu vaccinarea adulților și a adolescenților:

Foto © Oksix | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.

Exit mobile version