Mumie umană și organe umane mumificate, investigate cu ajutorul computerului tomograf la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Foto: Facebook - USAMV Cluj-Napoca / Robert Purdoiu

O mumie umană, organe umane mumificate și mumii animale au fost radiografiate și investigate cu ajutorul computerului tomograf la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, potrivit unui anunț făcut luni de această instituție. Investigația a fost făcută în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală Veterinară din cadrul Facultății de Medicină Veterinară, la cererea unui muzeu.

Mai precis, este vorba despre o solicitare a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, care deține colecția de mumii în cadrul proiectului “Zei și muritori din Egiptul Antic”.

Dr. Robert Purdoiu, șeful lucrărilor, despre investigații:

Specialiștii care au participat din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al USAMV Cluj-Napoca: Șef lucrări dr. Robert Purdoiu, Conf. dr. Radu Lăcătuș și tehnicianul Alex Muntean, în colaborare cu reprezentanții MNIT – Dr. Diana Bindea, Dr. Eugenia Beu-Dachin, Dr. Irina Nemeti.

Depre proiectul muzeului:

 

Exit mobile version