Musculița de oțet și știința: Prima secvențiere a genotipului unui organism eucariot pluricelular realizată integral în România, la Facultatea de Biologie a UB

Sursa: Unibuc.ro

O echipă de specialiști și studenți ai Departamentului de Genetică al Facultății de Biologie din cadrul Universității din București a realizat prima secvențiere a genotipului unui organism eucariot pluricelular (din aceasta categorie fac parte toate plantele si animalele) realizată integral în România, anunță instituția. Potrivit comunicatului UB, echipa laboratorului Drosophila a secvențiat genotipul (Whole Genome Sequencing) unei linii autohtone de Drosophila melanogaster (musculița de oțet), derivată din indivizi colectați din locația sub-montană Romanii de Sus – Horezu (Vâlcea) și stabilizată în cadrul laboratorului.

Potrivit comunicatului UB, echipa laboratorului Drosophila a secvențiat genotipul (Whole Genome Sequencing) unei linii autohtone de Drosophila melanogaster (musculița de oțet), derivată din indivizi colectați din locația sub-montană Romanii de Sus – Horezu (Vâlcea) și stabilizată în cadrul laboratorului.

La ce folosește această realizare

UB arată că experiența practică dobândită în cadrul acestui proiect pilot va permite echipei laboratorului Drosophila din cadrul Facultății de Biologie a UB să abordeze numeroase aspecte teoretice și practice legate de genomica și genetica speciei D. melanogaster, dar și să ia în calcul secvențierea genotipurilor și genomurilor altor linii sau specii de interes, inclusiv Homo sapiens.

Universitatea din București:

Exit mobile version