Ministrul Familiei Natalia Intotero: Vom încerca să construim centre de tratare a adicției cu fonduri europene / Cele 18 culte acreditate din România doresc să se implice

Natalia Intotero / Foto Facebook - Natalia Intotero

„Am avut o întâlnire la Guvern acum 3 săptămâni, cu ministrul Fondurilor Europene, specialiști din cadrul ministerului. Acel program operațional de incluziune socială și în special a tinerilor are un rol foarte important. Vorbim de miliarde de euro. În cadrul acelui program, încercăm să realizăm acele centre de tratare a adicției”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, la Conferința CONAF Pactul pentru tineri.

„Am avut o discuție inclusiv cu cultele acreditate din România, 18 culte. Doresc și aceste culte să se implice, societatea civilă, mediul de afaceri, părinții”, a adăugat Natalia Intotero.

Intervenția ministrului Familiei Natalia Intotero despre centrele de adicție

„Am avut o întâlnire la Guvern acum trei săptămâni, cu ministrul Fondurilor Europene, specialiști din cadrul ministerului, în urma unei discuții ce am avut-o cu premierul. Prioritatea Uniunii Europene înseamnă toate programele pe sănătate mintală. După pandemia COVID, întreaga lume, nu doar tinerii, cetățenii din România sunt afectați de anxietate, depresie, ați văzut, au crescut cazurile de violență, consum de droguri ș.a.m.d. este la nivelul Uniunii Europene, la nivel mondial și de aceea acel program operațional de incluziune socială și în special a tinerilor are un rol foarte important. Vorbim de miliarde de euro. În cadrul acelui program, încercăm să realizăm acele centre de tratare a adicției.

„Am avut o discuție inclusiv cu cultele acreditate din România, 18 culte. Doresc și aceste culte să se implice, societatea civilă, mediul de afaceri, părinții, foarte important, părinții. Nu sunt suficiente campaniile de prevenție în rândul tinerilor și este foarte importantă conștientizarea părinților de situația în care se află România.”

Exit mobile version