Ministrul Familiei Natalia Intotero: Vom încerca să construim centre de tratare a adicției cu fonduri europene / Cele 18 culte acreditate din România doresc să se implice

627 de vizualizări
Natalia Intotero / Foto Facebook – Natalia Intotero
„Am avut o întâlnire la Guvern acum 3 săptămâni, cu ministrul Fondurilor Europene, specialiști din cadrul ministerului. Acel program operațional de incluziune socială și în special a tinerilor are un rol foarte important. Vorbim de miliarde de euro. În cadrul acelui program, încercăm să realizăm acele centre de tratare a adicției”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, la Conferința CONAF Pactul pentru tineri.

„Am avut o discuție inclusiv cu cultele acreditate din România, 18 culte. Doresc și aceste culte să se implice, societatea civilă, mediul de afaceri, părinții”, a adăugat Natalia Intotero.

Intervenția ministrului Familiei Natalia Intotero despre centrele de adicție

„Am avut o întâlnire la Guvern acum trei săptămâni, cu ministrul Fondurilor Europene, specialiști din cadrul ministerului, în urma unei discuții ce am avut-o cu premierul. Prioritatea Uniunii Europene înseamnă toate programele pe sănătate mintală. După pandemia COVID, întreaga lume, nu doar tinerii, cetățenii din România sunt afectați de anxietate, depresie, ați văzut, au crescut cazurile de violență, consum de droguri ș.a.m.d. este la nivelul Uniunii Europene, la nivel mondial și de aceea acel program operațional de incluziune socială și în special a tinerilor are un rol foarte important. Vorbim de miliarde de euro. În cadrul acelui program, încercăm să realizăm acele centre de tratare a adicției.

„Am avut o discuție inclusiv cu cultele acreditate din România, 18 culte. Doresc și aceste culte să se implice, societatea civilă, mediul de afaceri, părinții, foarte important, părinții. Nu sunt suficiente campaniile de prevenție în rândul tinerilor și este foarte importantă conștientizarea părinților de situația în care se află România.”


4 comments
 1. În loc sa faceți justiția sa funcționeze ați lăsat copii prada tuturor traficanților și acum va faceți ca ajutați. Desigur!pe bani mulți!
  Din cauza cui s-a ajuns aici?De ce nu exista pedepse mai mari pentru cei care vând droguri,alcool,țigări copiilor?De ce e tolerat tot comertul acesta?Pentru bani.Si acum va faceti ca reparati tot pe bani.Multi.
  Ați nenorocit o tara întreaga, ați distrus justiția și apoi va maimutariti prin ziare ca veți salva voi lumea!
  Câtă ipocrizie ,lipsa de caracter și de minte.Va imaginați ca va crede cineva ca aveți bune intenții și nu e doar lăcomia de bani în voi?
  Mai bine faceți o închisoare noua cu miliardele alea și băgați la răcoare traficanții de droguri.Pe viata,fara drept de eliberare.In alte tari sunt condamnați la moarte pentru ca și ei aduc moartea lenta și cumplita a sute de tineri prin comertul pe care îl fac.
  În numele democrației ați eliberat niște monștri în fata cărora legea nu are dreptul sa te apere ,ai voie sa faci doar terapie sau centre de terapie.
  E normal asa ceva?
  Dați legi aspre pentru cei care aduc moartea albă, dotați poliția,întăriți justiția și dați salarii mai mari polițiștilor și magistraților ca să fim apărați și protejați noi cei care muncim și susținem economia acestei țări.
  Apropo!Economia UE este în cădere libera pentru ca nu s-a investit în oamenii de calitate,în cercetare,în educație. USA este prima pentru ca aloca fonduri pentru cercetare și atrage oamenii educați și deștepți din alte colturi ale lumii.Cum ar fi România. Din România sunt goniți de scuipatorii de semințe și sutele de asistați social,de traficanții și bișnițarii de orice fel. Credeți ca economia va fi susținută de hoți și cerșetori?
  Se pare ca nu.Si curând veti rămâne singuri,vom pleca toți și va vom lasa ca în Africa.

 2. Cum se poate sa fii intr-o functie cu putere de decizie si sa spui “Vom incerca …”??
  E cam la fel ca atunci când politicienii din diverse partide, mai ales de la guvernare, spun “Îmi doresc sa facem/sa dam legi, sa luam decizii …”
  Ei, aflati in functii inalte, tot “incearca” si “isi doresc” …🤭🙃😶

  1. A mers la marele Gică, ”să fie bine ca să nu fie rău”, ce-i doare pe politicieni să spună același lucru, dar mai frumos ambalat?

   De toate pentru toți, înainte de alegeri, după aia, mai vedem ce se întâmplă. Între timp se adaugă în fișa postului de profesor ȘI obligația de a fi agent anti-drog (că anti-tero deja suntem) pe lângă alte 10 lucruri care n-au nimic de-a face cu profesia aleasă de noi.

   Și s-a rezolvat, din punctul de vedere al ministrului!

 3. VOM ÎNCERCA sunt cuvintele la care trebuie să fiți atenți.

  Iar apoi, 18 culte religioase vor să se implice.

  Ce va rezulta? Instituții numite pompos ”centre de tratament anti-adicții” dar care vor fi de fapt pseudo-lăcașuri de cult, cel puțin de îndoctrinare religioasă. Evident construite din banii statului – adică ai noștri, ai tuturor. La prețuri finale umflate de două-trei ori, căci suntem în țara în care ne aflăm. (Dar chiar aș vrea să văd cum arată un astfel de centru, construit de musulmanii români, de exemplu. Oare procedurile vor fi la fel ca pentru cultele creștine, sau pe musulmani nu i-au numărat între cele 18?)

  Se întâmplă să fii dependent dar ateu sau agnostic? Ghi-ni-on.

  Deși nu cred că se va întâmpla prea curând, că vin alegerile, și până la prima cărămidă, se duc banii în buzunarele cui trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like