Noaptea cercetătorilor în Timișoara 2019: programul pregătit de oamenii de știință pentru publicul larg și evenimentele de vineri, 27 septembrie

Foto: Universitatea de Vest din Timisoara

Noaptea cercetătorilor îi așteaptă vineri, 27 septembrie, pe toți pasionații de știință să descopere ce înseamnă să fii cercetător și la ce este bună știința. Noaptea cercetătorilor este un eveniment anual sărbătorit în peste 350 de orașe europene, pentru a arăta frumusețea descoperirilor și beneficiile cercetării, anunță Universitatea de Vest din Timișoara, care publică programul de vineri.

Evenimentele sunt organizate de către un consorțiu al celor mai prestigioase universități românești și institute de cercetare, printre care și Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara, cu finanțarea Uniunii Europene, prin programul Orizont2020.

Program Noaptea cercetătorilor în Timișoara – vineri, 27 septembrie 2019

16:00 – 16:40 Deschiderea oficială Amfiteatrul “Ioan Mihai” (parter UVT)

16:40 – 17:00 Expoziție concurs cu premii: eseu, desen şi fotografie cu tematica ştiințifică a elevilor din învăţământul preuniversitar.

17:00 – 18:30

Laboratoarele Facultăţii de Fizică:

Amfiteatrul Constantin Sălceanu (et. 2 ½ Facultatea de Fizică):

17:30 – 21:30

18:30 Premierea concursului de eseu, desen şi fotografie cu tematică ştiinţifică (Amfiteatrul C. Sălceanu, et. 2 ½ Facultatea de Fizică)

19:00 – 20:30 Vizită la ExperimentariumTm Timişoara, prezentare experimente:

20.30 – 21:00 Tombolă cu premii: Marea extragere de la ExperimentariumTM pe baza formularelor de înscriere completate şi ştampilate pe parcursul vizitei la Facultatea de Fizică

21:00 – 23:00 Activităţi la Observatorul Astronomic Timişoara Piaţa Axente Sever 1 (Zona Piaţa Bălcescu – Strada Feldioara)

Scopul principal este de a aduce împreună cercetătorii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiința şi cercetătorii într-un cadru relaxat şi prietenos, anunță Universitatea de Vest din Timișoara, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Organizatori din Timişoara ai evenimentului:

Participanţi externi:

Vezi aici mai multe informații despre Noaptea Cercetătorilor 2019 – Timișoara

 

Exit mobile version