Normele privind reducerile de 50% pentru transportul studenților pe cale ferată, propuse de Ministerul Transporturilor

Foto: Pexels.com

Studenții beneficiază de o reducere de 50% pentru tariful de transport și 50% din tariful de rezervare și de abonamente lunare cu număr nelimitat de călătorii, cu reducere 50%, la transportul cu tren Regio și InterRegio clasa a II-a, se menționează în documentația pusă în dezbatere publică împreună cu proiectul de modificare a normelor privind transportul studenților pe cale ferată, potrivit Agerpres.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a lansat în consultare publică proiectul de act normativ prin care se propune modificarea reglementărilor de lucru la casele de bilete şi în tren, în vederea acordării reducerii de 50% pentru transportul pe calea ferată a studenţilor, în conformitate cu dispoziţiile OUG nr. 8/2021.

Potrivit instrumentului de motivare ce însoțește proiectul de HG de modificare a normelor pentru facilitățile de transport:

Potrivit OUG nr. 8/2021, vor exista două categorii de studenţi beneficiari de facilităţi la transportul pe calea ferată: studenţii beneficiari de tarif redus 50% şi studenţii orfani sau care sunt proveniţi de la casele de copii beneficiari de gratuitate. 

Potrivit proiectului menționat:

Același document arată că operatorii de transport feroviar de călători vor elibera studenţilor legitimaţii de călătorie cu tarif de transport redus 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi tarif de rezervare redus 50% pentru călătoria cu trenurile cu regim de rezervare, cât şi abonamente lunare cu număr nelimitat de călătorii, clasa a II-a cu tarif redus 50%. Totodată, operatorii de transport feroviar de călători vor elibera studenţilor orfani sau proveniţi din casele de copii legitimaţii de călătorie gratuite pentru călătoria la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, cât şi abonamente lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii.  

Exit mobile version