Noul inspector școlar general din Neamț este Ionuț Ciocoiu, profesor de istorie și consilier local PSD Roman

Ionuț Ciocoiu / Foto: captură Youtube.com

Noul inspector școlar general din județul Neamț este Ionuț Ciocoiu, potrivit surselor Edupedu.ro. Informațiile au fost confirmate de reprezentanți ai Inspectoratului școlar. Ciocoiu este profesor de istorie la Colegiul Național “Roman Vodă” și consilier local în Roman, candidat ca senator din partea PSD în 2020 și a fost numit în funcție în marți, 12 martie, după ce o delegație de la Ministerul Educației a ajuns în județ cu decizia de detașare în funcția de șef al Inspectoratului școlar (ISJ) Neamț.

Numirea în funcție a lui Ciocoiu vine după ce luni după-amiază, 11 martie, inspectoarea Florentina Luca Moise, consilier local PSD Piatra Neamț, a anunțat pe rețelele sociale că și-a depus demisia din funcție.

ISJ Neamț rămâne politizat PSD. Ciocoiu este consilier local în orașul Roman din anul 2020 din partea “Alianței pentru Roman”, formată din fuziunea la nivel local a PSD și PPU.

În noiembrie 2020, Ciocoiu a candidat ca senator din partea PSD.

Are 46 de ani, la bază este profesor de istorie la Colegiul Național “Roman Vodă” și predă din anul 2007, potrivit informațiilor Edupedu.ro. A mai fost profesor suplinitor în anii 1996-1998 la Şcoala de Arte şi Meserii din Băluşeşti.

Ca ceilalți inspectori școlari generali din țară, Ciocoiu este numit prin decizie a ministrului Educației, fără să susțină vreun concurs.

Toate funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic sunt ocupate politic, prin detașare, conform unui raport publicat în martie 2023 de Ministerul Educației, instituție care refuză de trei ani să organizeze concursuri, așa cum îi cere legea. Peste 1.700 de directori de școli sunt puși tot politic – detalii aici.

Citește și:
Șefa Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Florentina Luca-Moise, și-a dat demisia după aproape doi ani la conducerea ISJ. Recent a fost exclusă din PSD pentru că ar fi „trădat” partidul
Exit mobile version