Șefa Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Florentina Luca-Moise, și-a dat demisia după aproape doi ani la conducerea ISJ. Recent a fost exclusă din PSD pentru că ar fi „trădat” partidul

2.427 de vizualizări
Florentina Luca Moise / Foto: Facebook.com
Șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț, Florentina Luca-Moise, și-a dat demisia de la conducerea ISJ luni după-amiază, 11 martie, după cum a anunțat aceasta pe pagina de Facebook de politician. Potrivit surselor Edupedu.ro, demisia vine după ce a fost exclusă din PSD la începutul lunii pentru că nu a respectat deciziile interne ale organizației. Luca-Moise era șefa organizației PSD Piatra-Neamț și consilier local. Toate funcțiile de inspectori generali, generali adjuncți și chiar și inspectori de specialitate sunt politizate, ocupate de oameni numiți din pixul ministrului sau al conducerii ISJ, cu girul politicienilor locali.

Luca era șefă ISJ Neamț din aprilie 2022 și funcția deținută de aceasta ar urma să fie preluată de un profesor care nu este actual inspector școlar în ISJ Neamț, conform informațiilor Edupedu.ro.

Luca-Moise „a acționat împotriva intereselor partidului”, a transmis pe 1 martie într-un comunicat conducerea organizației județene. Excluderea a venit în aceeași zi în care Luca-Moise, consilier local, a votat alături de PNL la o ședință de Consiliu local în Piatra Neamț pentru numirea în funcția de viceprimar a unui coleg de partid, și el ulterior exclus din PSD, potrivit presei locale.

Votul său, potrivit surselor Edupedu.ro, alăturat consilierilor locali din partea PNL, a fost catalogat drept trădare într-un comunicat al organizației județene:

 • „Principalul motiv pentru luarea acestei decizii este faptul că cei doi nu au respectat deciziile luate în interiorul organizației, ci au acționat împotriva intereselor partidului – fapt inacceptabil. Președintele Daniel Vasilică Harpa își dorește ca toți cei din echipa PSD să acționeze în conformitate cu valorile și principiile social-democrate, printre care trădarea nu se regăsește”.

Contactată de Edupedu.ro, fosta inspectoare generală din Neamț nu a răspuns apelurilor telefonice și mesajelor. Aceasta a scris pe Facebook luni după-amiază: „Îmi închei astăzi mandatul în fruntea Inspectoratului Școlar Neamț. Aleg să fac un gest de onoare și să plec cu fruntea sus din această poziție pentru care am muncit enorm din aprilie 2022 și până azi (…)”, a scris aceasta, mulțumindu-le și profesorilor, părinților și elevilor în mesaj.

Luca-Moise a fost dată afară din organizația PSD Neamț pe care ea a condus-o până spre finalul lunii aprilie 2022 când a fost numită inspector școlar general la ISJ Neamț. La momentul numirii, ea deținea mai multe funcții, atât de funcționar, cât și de demnitar ales.

 • Amintim că toate funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic sunt ocupate politic, prin detașare, conform unui raport publicat în martie 2023 de Ministerul Educației, instituție care refuză de trei ani să organizeze concursuri, așa cum îi cere legea. Peste 1.700 de directori de școli sunt puși tot politic – detalii aici.

La bază este profesor de psihologie la Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Piatra Neamț – instituție privată de învățământ, unde ar urma să se întoarcă ca profesor.

A fost director al Casei Corpului Didactic din Piatra Neamț, din 2014, are 47 de ani și la ultimele alegeri parlamentare, din anul 2020, a fost candidatul PSD la Senat. Mai multe detalii aici.

Citește și:
Președinta PSD Piatra-Neamț, Florentina Luca-Moise, a fost învestită în funcţia de inspector şcolar general al județului Neamț
Șefa PSD Piatra Neamț va fi numită inspector școlar general pentru județul Neamț – surse / Profesoară metodistă, Florentina Luca Moise și-a pus în CV o diplomă de la o „facultate de drept” fantomă, nerecunoscută de statul român și la competențe a scris că știe să „utilizeze calculatorul și copiatorul”

9 comments
 1. La Mehedinti inspectorul scolar general este consilier jduetean PSD. La fel adjunctii sunt consilieri locali. Mai multi inspectori scolari sunt consilieri locali sau judeteni. Caractere infecte.

 2. Asa este peste tot de la Deca pana la directorii de scoli , toti sunt inregimentati politic, toti sunt loiali doar partidului nu invatamantului, cum iese din rand cineva pateste precum duduia.

 3. Nu e nicio noutate.

  Funcțiile din educație se tranzacționează politic.

  Întâi cele de conducere, apoi cele de execuție si apoi cele conexe (paznic, îngrijitor, șofer, bibliotecar, casier, pedagog)

  I se va găsi o sinecură curând.
  Nu e nicio problemă.

  Doar nu vor inventa meritocrația pentru atâta lucru.

  PS
  Fără concursul national de titularizare și restul învățământului românesc ar fi fost deja distrus iremediabil prin coruptia incomensurabilă a politrucilor avizi să tranzacționeze posturi, catedre, ore…

 4. Ce atâta gargară…. din nefericire, politicul se amestecă exagerat de mult acolo unde nu ar trebui…. Din câte știm, această duduiță este educatoare “la bază”. Ce o fi … deasupra bazei??? … imagine, în rest nik!

 5. Ne mai miram de rezultatele elevilor! Toate inspectoratele scolare sunt capusate de incompetenti pusi de partid si de amanti! La asa oameni in fruntea invatamantului..asa rezultate! Rusine cu astfel de numiri!

 6. Nimeni nu vorbește despre trădarea așteptărilor profesorilor din sistemul de învățământ (al unui stat care nu se vrea bananier!)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Partidul de guvernământ din Italia elaborează un proiect de lege pentru a „proteja” scenele Nașterii Domnului din școli. Proiectul urmărește să ia măsuri împotriva școlilor care organizează festivități generaliste în perioada sărbătorilor

Partidul de extremă-dreapta aflat la putere în Italia a identificat un nou câmp de luptă în războiul său pentru protejarea „rădăcinilor culturale” ale țării: Scena Nașterii Domnului din școli, scrie The Guardian. Un…
Vezi articolul
Marcel Ciolacu și Patriarhul Daniel / Foto: Sursa: Facebook.com/ Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre Religia ca materie opţională la Bacalaureat: Religia aduce cunoaştere, nu aduce supunere. Cu cât vom încerca să impunem progresismul, de fapt vom încuraja populismul şi extremismul

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Piteşti, că se întreabă de unde există atâta înverşunare şi ură din partea unora împotriva Bisericii şi a comparat acest comportament cu…
Vezi articolul

Piruetă pe tema burselor de merit a Consiliului Național al Elevilor, condus de Miruna Croitoru: Pragul de medie alături de procent asigură, în prezent, un echilibru între principiile echității și cele ale meritocrației / Mesajul vine după ce organizația susținea vehement versiunea propusă de Ministerul Educației și desființa pragul de 9,50, printr-un comunicat semnat săptămâna trecută de mai multe ONG-uri și companii

Schimbare de poziție din partea Consiliului Național al Elevilor, pe tema burselor de merit, de la o săptămână la alta. După ce aceasta a susținut vehement, pe 31 august, împreună…
Vezi articolul